Pers

Op deze pagina voorzien wij u van foto's, logo's en persberichten.
Alle berichten zijn downloadbaar en gebruiksklaar voor journalistieke doeleinden.

Lancering 'G-supporterstrofee'

Ook sporters met een handicap verdienen alle kansen om te sporten. Daarom slaan G-sport Vlaanderen vzw, Parantee-Psylos, Sport Vlaanderen en Total de handen in elkaar voor de eerste Vlaamse editie van de ‘Total G-supporterstrofee’. Dit criterium bestaat uit acht cyclocrosswedstrijden over heel Vlaanderen waarbij G-sporters de kans krijgen om hun sportieve grenzen te verleggen op een parcours waar ook Wout van Aert en Mathieu van der Poel op rijden.

Tweede editie crowdfundingscampagne ‘Supporters voor G-sporters’

Na een succesvolle editie in 2017 start G-sport Vlaanderen vzw met een tweede editie van de campagne ‘Supporters voor G-sporters’. Over heel Vlaanderen gaan 17 geselecteerde projecten op zoek naar supporters en middelen dankzij een innovatieve crowdfundingscampagne. Met de opgehaalde fondsen kunnen sportclubs, scholen van het buitengewoon onderwijs en zorgvoorzieningen nieuwe sportmaterialen aankopen voor sporters met een beperking.

250 bedrijfsleiders aanwezig tijdens fundraisingdiner ten voordele van G-sport

Op vrijdag 1 juni 2018 organiseert G-sport Vlaanderen vzw in Technopolis Mechelen het fundraisingdiner ‘Supporters voor G-sporters’ ten voordele van G-sport. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent(*) bereidt een gastronomisch viergangendiner voor 250 aanwezigen uit de bedrijfswereld. Met hun aanwezigheid tonen deze bedrijven hun warm hart voor sporters met een handicap.

Nieuw bij de bakker: het G-brood

G-sport Vlaanderen vzw is hét kenniscentrum voor G-sport en wil sporters met een handicap puur sportplezier bezorgen. In samenwerking met Zeelandia lanceert G-sport Vlaanderen vzw een nieuw brood ten voordele van het goede doel bij de warme bakker: het G-brood. Per verkocht G-brood gaat er 7 eurocent naar de campagne ‘Supporters voor G-sporters’, een initiatief om meer middelen te verzamelen voor de aankoop van aangepaste sportmaterialen voor sporters met een handicap. Acteurs en ex-bakkers Jan Van Looveren en Peter Thyssen zetten hun schouders mee onder het G-brood.

Inspiratiegids G-sport voor steden en gemeenten

Naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen lanceert G-sport Vlaanderen vzw een ‘Inspiratiegids G-sport’. Hiermee wil G-sport Vlaanderen vzw steden en gemeenten overtuigen om G-sport actief mee op te nemen als topic voor én na de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.  G-sport Vlaanderen vzw reikt lokale besturen met de ‘Inspiratiegids G-sport’ de hand met 50 concrete en handige tips.

G-sport Vlaanderen en 28 G-sportprojecten verzamelen 20.781 supporters voor G-sport

G-sport Vlaanderen vzw kan met succes terugkijken op haar eerste editie van de Vlaamse crowdfundingscampagne ‘Supporters voor G-sporters’. Met de opgehaalde fondsen, maar liefst 165.013 euro, kunnen de deelnemende G-sportclubs, instellingen, scholen en dagcentra nieuwe G-sportmaterialen aankopen voor hun sporters met een handicap. 20.781 mensen registreerden zich tijdens de campagne als supporter voor G-sport via de website supportersvoorgsporters.be.

G-sport Vlaanderen lanceert innovatieve crowdfundingscampagne

G-sport Vlaanderen start begin november haar eerste innovatieve crowdfundingscampagne 'Supporters voor G-sporters'. 28 geselecteerde projecten over heel Vlaanderen gaan op zoek naar supporters én fondsen. 

Lancering Supporters voor G-sporters

Vrijdagavond 9 juni lanceert G-sport Vlaanderen in Planckendael, in aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters en het bedrijfsleven, een nieuwe Vlaamse campagne om het taboe rond en over G-sport te doorbreken. Vind hier alvast het persbericht over de lancering van de campagne.

Overzicht deelnemende projecten crowdfundingscampagne 2017

Ontdek alle 28 projecten die deelnamen aan de crowdfundingscampagne 'Supporters voor G-sporters' editie 2017.

Overzicht deelnemende projecten crowdfundingscampagne 2018

Ontdek alle 17 projecten die deelnamen aan de crowdfundingscampagne 'Supporters voor G-sporters' editie 2018