Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Badmintonclub B52’s uit Steenokkerzeel viert 25-jarig bestaan met organisatie BK G-badminton

30 mei 2022

Zaterdag 4 juni zal het Belgisch kampioenschap G-badminton plaatsvinden in Steenokkerzeel. In samenwerking met Badminton Vlaanderen en G-sport Vlaanderen zullen de B-52’s, een badmintonclub uit Steenokkerzeel, instaan voor de organisatie. Er vallen nationale titels te winnen in zowel de categorie voor personen met een verstandelijke beperking, als voor sporters met een fysieke beperking die in een rolstoel spelen.

De B52’s, een badmintonclub uit Steenokkerzeel, organiseert in samenwerking met Badminton Vlaanderen en G-sport Vlaanderen het BK G-badminton. De club uit Vlaams-Brabant viert dit jaar hun 25-jarig bestaan. De puur recreatieve club, die al een aantal jaar sterk inzet op G-sport, wil van dit nationaal kampioenschap een topeditie maken.

Vanuit Badminton Vlaanderen krijgen de clubs dan ook een goede ondersteuning, zo vertelt G-sportverantwoordelijke Jasper Roelandts. “We trekken jaarlijks een budget uit voor G-sportclubs om hen te ondersteunen in hun werking. Daarnaast ondersteunen we leuke initiatieven en informeren we alle spelers en clubs hoe ze een G-werking kunnen uitbouwen.”

Net als vele andere reguliere sportfederaties voorziet Badminton Vlaanderen ook een aanbod voor personen met een beperking die willen proeven van badminton. “Als sportfederatie sta je in om elke persoon die je sport wil beoefenen, bij te staan en te voorzien van een kader waarin iedere sporter zich thuis voelt”, aldus Jasper Roelandts van Badminton Vlaanderen.

Het Belgisch kampioenschap vindt plaats in Sporthal Hertblock en start om 9 uur. De finales worden verwacht vanaf 16u. De toegang voor supporters is gratis.

Meer info over het Belgisch kampioenschap G-badminton vind je hier

Contactpersoon

Lothar Desmet

Deel dit artikel