Ga naar hoofdinhoud

Bijleren over G-sport

Wil je als trainer, sporter, vrijwilliger, clubbestuurder of official je kennis verbreden? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! We maken je hieronder wegwijs in het uitgebreide aanbod van opleidingen en bijscholingen rond G-sport, zowel met betrekking tot de opleidingen en bijscholingen die we zelf organiseren als het boeiende aanbod van anderen waarmee we contact houden.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van kennis en opleidingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief Bijleren over G-sport via onderstaande knop.

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief Bijleren over G-sport

G-sport Vlaanderen maakt werk van bijscholingen en opleidingen

G-sport Vlaanderen biedt zelf heel wat vormingskansen aan doorheen het jaar. We organiseren sportkaderopleidingen en bijscholingen voor trainers samen met de Vlaamse Trainersschool. Daarnaast bieden we een brede waaier van zowel sporttechnische als doelgroepgerichte bijscholingen voor trainers, officials, sporters en (club-)vrijwilligers. Het aanbod is een mix van online en fysieke bijscholingen, zo is er voor elk wat wils!

Bekijk hieronder onze opleidingskalender voor de eerste jaarhelft van 2024 of klik meteen door naar het volledige bijscholingsaanbod.

Belangrijk: wij luisteren naar jou! Heb je interesse maar past de datum of locatie niet? Misschien komt een volgende bijscholing of opleiding wel naar jouw club! Neem contact met ons en we bekijken heel graag of we samen een organisatie kunnen plannen. Deze vormingskansen zetten we graag extra in de kijker voor 2024 dus laat het ons weten als jullie een groep geĆÆnteresseerde trainers kunnen samenbrengen:

Opleidingskalender voorjaar 2024
Opleidingskalender voor het voorjaar van 2024

Ben je blind of slechtziend? Bekijk de inhoud van de visual opleidingen in het voorjaar.

We werken ook graag samen met anderen

Naast onze eigen opleidingen en bijscholingen ondersteunen wij ook graag het opleidings- en bijscholingsaanbod van anderen. Zo zijn we regelmatig te gast op bijscholingsdagen of -initiatieven van andere federaties om ook daar G-sport verder toe te lichten. Verder bieden we ook ondersteuning aan specifieke sporttakken bij de integratie van G-sport in hun vormingsaanbod en sportkaderopleidingen. Ook op hogescholen en universiteiten zijn we regelmatig te gast om de trainers en ondersteuners van de toekomst wegwijs te maken in het G-sportlandschap en hen kennis te laten maken met onze werking en G-sport.

VTS opleidings- en bijscholingsaanbod

Voor sportkaderopleidingen en bijscholingen is er uiteraard de Vlaamse Trainersschool (VTS). De VTS is het enige officiƫle erkenningsorgaan voor sportkaderopleidingen in Vlaanderen. Het organiseert en erkent een waaier aan opleidingsmogelijkheden, ook voor G-sport.

Alles over VTS en G-sport

Vragen? Wij helpen je graag

Wil je regelmatig op de hoogte blijven van vormingen en interessante inhoud voor trainers? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief bijleren over G-sport door ons je gegevens te bezorgen via dit webformulier (klik hier).


Een vraag over het opleidingsaanbod? Dan kan je terecht bij Dieter!

Dieter Vandenbroucke

Medewerker team kennis, opleiding en beleidsondersteuning (1 VTE)

T.: 09 243 11 70 dieter.vandenbroucke@gsportvlaanderen.be