Ga naar hoofdinhoud

Kennis en opleidingen

Vier pijlers van de kennishub
De vier pijlers binnen kennis en opleidingen

Bij G-sport Vlaanderen zetten we sterk in op het uitbreiden, centraliseren en delen van kennis rond G-sport. Daarnaast willen we ook zo veel mogelijk actoren binnen deze pijlers gaan verbinden. Met kennis uitbreiden doelen we op het feit dat we minstens op de hoogte willen blijven van lopende en nieuwe studies in Vlaanderen (en daarbuiten), maar ook dat we willen inzetten op het stimuleren, ondersteunen en eventueel zelf opstarten van nieuwe studies. Kennis centraliseren wil zeggen dat G-sport Vlaanderen een centraal aanspreekpunt wil zijn voor alle vragen rond (wetenschap en) G-sport. Daarnaast willen we kennis delen, in de eerst plaats door middel van opleidingen, maar ook willen we de resultaten van wetenschap op een laagdrempelige manier ter beschikking stellen van het brede publiek. En als laatste willen we wetenschappers, trainers en andere (praktijk)experten gaan verbinden om zo in te zetten op maximale, multidisciplinaire kennisdeling.

Op deze pagina vind je alle informatie rond kennis, opleidingen, bijscholingen en onderzoek.

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van kennis en opleidingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief kennis en opleidingen via onderstaande knop.

Ik schrijf me in voor nieuws over kennis en opleidingen


Opleidingen en bijscholingen

Wil je graag bijleren over G-sport in de breedste zin? Dan ben je hier aan het juiste adres! We zetten in op het organiseren van opleidingen voor trainers, maar ook voor officials, techniekers, vrijwilligers en sporters zelf! Lees alles over ons opleidingsaanbod op de opleidingspagina:

Alles over onze opleidingen en bijscholingen

Onderzoek en G-sport

Zowel in Vlaanderen als daarbuiten loopt heel wat academisch onderzoek rond G-sport. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de positieve effecten van sport en bewegen, naar de sportparticipatie van mensen met een beperking, kwetsbaarheid of chronische aandoening, maar ook naar topsport en de paralympische spelen. Op deze pagina vind je informatie over de belangrijkste onderzoeken die in Vlaanderen gedaan worden of werden, en interessante wetenschappelijke resultaten uit binnen- en buitenland.

Alles over onderzoek en G-sport

Projecten

Om meer kansen te creëren en drempels weg te nemen voor alle (potentiële) G-sporters werken we ook met projecten in samenwerking met verschillende partners. In 2023 loopt er bijvoorbeeld een project rond het creëren van een autismevriendelijke sportomgeving, een project rond stimuleren van positief omstaandergedrag bij trainers van sporters met cerebrale parese of een verstandelijke beperking en wordt ook een nieuwe participatiestudie opgestart met de KU Leuven!

Alles over onze projecten

Nog vragen over kennis en opleidingen? Dan kan je altijd terecht bij ons team!

Silke De Waelle

Coördinator team kennis en opleidingen (0,8 VTE)

T.: 0472 28 00 96 silke.dewaelle@gsportvlaanderen.be

Dieter Vandenbroucke

Medewerker team kennis, opleiding en beleidsondersteuning (1 VTE)

T.: 09 243 11 70 dieter.vandenbroucke@gsportvlaanderen.be

Judith Debaere

Projectmedewerker Gfietst.be en SPSA (0,4 VTE)

judith.debaere@gsportvlaanderen.be