Ga naar hoofdinhoud

Clubbegeleiding

Onze sporters verdienen het terecht te komen in laagdrempelige sportclubs met een kwalitatief aanbod die inspelen op de mogelijkheden en wensen van hun leden.

Clubs ondervinden vandaag heel wat uitdagingen. G-sport Vlaanderen heeft 130 aangesloten clubs en ondersteunt hen op maat, proactief en vraaggestuurd op zes domeinen. G-sport Vlaanderen wil de clubs ook inspireren en stimuleren om zich verder te ontwikkelen met de tool 100% mijn sportclub. Lees alles over de clubbegeleiding ook na in deze brochure 100% mijn sportclub. Klik hier door per thema door om te zien waarvoor je op je federatie kan rekenen.

  1. Structuur van de club
  2. Aanbod van de club
  3. Knowhow binnen de club
  4. Communicatie & promotie door de club
  5. Extern netwerk van de club
  6. Positief klimaat


Onze clubondersteuner staat binnen dit project ter beschikking voor vragen, komt op clubbezoek, stelt tools en modeldocumenten ter beschikking, helpt bij het invullen van een subsidieaanvraag…

Bekijk zeker ook de toolkit voor sportclubs van Sport Vlaanderen en verschillende partners, waar binnen verschillende thema's heel wat interessante info en tools samen gebundeld zijn.

Lore Schaut

Begeleiding sportclubs, jeugdsportproject en API (1 VTE)

T.: 09 243 11 72 lore.schaut@gsportvlaanderen.be


Als G-sportclub kunnen onze clubs genieten van diverse subsidies: voor een duurzame clubwerking, de organisatie van een evenement of specifieke projecten. G-sport Vlaanderen maakt haar clubs graag wegwijs in de mogelijkheden.

G-sport Vlaanderen verzekert haar clubs en leden voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid, Bekijk hier meer info over de voorwaarden en procedures.

Aangesloten clubs kunnen nieuwe leden steeds doorgeven via hun clubplatform. Meer info via ledenadministratie@gsportvlaanderen.be.