Ga naar hoofdinhoud

Lid worden

Wie kan lid worden van G-sport Vlaanderen?

Zowel sportclubs met rechtspersoonlijkheid (bv. een vzw-statuut) als sportclubs zonder rechtspersoonlijkheid (bv. een feitelijke vereniging) kunnen aansluiten. In de eerste plaats kunnen individuele G-sporters aansluiten bij een G-sportclub, wij gaan graag mee op zoek naar een geschikte club. Daarnaast is het ook mogelijk om individueel lid te worden van onze organisatie. Je krijgt hiervoor een verzekering op al je G-sportactiviteiten en een voordeeltarief op ons sportaanbod.

De enige voorwaarde waaraan een sportclub moet voldoen is dat ze minstens tien leden telt, waarvan vijf leden met een beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening die sport beoefenen. De club moet minstens de ambitie hebben om na een jaar werking dit aantal te bereiken. 

Ben je een belanghebbende organisatie zonder individuele leden, en wil je deel uitmaken van het netwerk van G-sport Vlaanderen? Dan is de G-sport community misschien iets voor jou.

Bekijk het hier uitgebreid in onze clubbrochure (klik hier)

Hoeveel kost het lidmaatschap?

Clubs betalen voor hun leden een jaarlijkse bijdrage van 100 euro en 12 euro (basis) of 20 euro (competitie) per persoon. Een individueel lidmaatschap kost 30 euro per jaar.  Ben je een community, dan betaal je 150 euro per jaar.