Ga naar hoofdinhoud

Paralympische spelen

De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke beperking. De Paralympische Spelen vormen het derde grootste sportevenement ter wereld, met 4,24 miljard televisiekijkers.

Parijs 2024

Van 28 augustus tot en met 8 september 2024 vinden in Parijs (Frankrijk) de Paralympische Spelen plaats. Het is de zeventiende zomereditie en voor de tweede keer gaat het evenement door in Parijs. De eerste editie was in 1924, exact 100 jaar geleden.

De Spelen van Parijs 2024 maken zich op voor een deelname van 182 landen, er staan 22 sporten op het programma (dezelfde als in Tokyo, zie hieronder). Het programma covert 540 wedstrijden, waaraan 4350 atleten zullen kunnen deelnemen.

Meer informatie over de Spelen in Parijs, lees je hier.

Tokio 2020

Van 25 augustus tot 6 september 2020 was Tokio normaal gezien de gaststad van de Paralympische Zomerspelen, maar door de COVID-19 uitbraak, werden die uitgesteld naar 2021 (24 augustus - 5 september). Op het programma stonden 22 sporten. Zeilen en CP-voetbal verdwenen, badminton en taekwondo maakten hun intrede. De organisatoren van de Spelen wouden van de Spelen een groot succes maken en zetten 's werelds beste technologieën in. Combineer dat met de eerlijke Japanse gastvrijheid en je begrijpt waarom talrijke bezoekers uit de hele wereld uitkijken naar dit evenement. Door de coronacrisis konden er geen supporters aanwezig zijn, maar dat weerhield de Belgen niet om te scoren!

Voor meer informatie over de Paralympische Spelen kan je terecht op de website van Paralympic Team Belgium.

G-sport Vlaanderen bouwt mee aan Paralympic Team Belgium

Paralympic Team Belgium is hét topteam van atleten met een beperking, alsook de coaches, verzorgers, supporters… die achter hen staan. Het belangrijkste streefdoel van het Team is het behalen van medailles op de Paralympische Zomer- en Winterspelen.

G-sport Vlaanderen begeleidt en ondersteunt de Vlaamse topsporters en zo bouwen wij mee aan Paralympic Team Belgium, dat ook als een inspiratiebron voor ons allen, een droom voor duizenden jonge G-sporters, een doelstelling voor honderden beloftevolle atleten beschouwd mag worden. In Franstalige België neemt de Ligue Handisport Francophone die rol op zich.