Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Vromant vlamt in wereldrecord naar finale, Schelfhout rijdt voor brons

Persbericht topsport 30 januari 2020

De G-renner Ewoud Vromant (C2) uit Herzele reed op de UCI World Championships Para-cycling Track in Milton (Canada) naar een finaleplaats met een nieuw wereldrecord. Paralympic Team Belgium is daarmee zeker van zijn eerste medaille in 2020! En dat kunnen er twee worden, want Diederick Schelfhout (C3) reed met 3:33.987 naar de vierde tijd en strijdt straks om brons. De finales worden vannacht gereden.

Het WK G-baanwielrennen in Milton (Canada) is uitstekend gestart. Ewoud Vromant kwam als eerste Belg in actie op de 3 kilometer individuele achtervolging. In de klasse MC2 snelde de renner met een rechterbovenbeen amputatie naar een nieuw wereldrecord: 3:36.961. Vromant reed in heat twee en moest lang wachten, maar met zijn toptijd bleef hij helemaal bovenaan op de tabel staan. De Fransman Alexandre Leaute, regerend wereldkampioen op de weg, reed met 3:38.491 de tweede plaats en is vannacht Ewouds opponent in de finale voor goud.

“Al de hele week rijd ik snelle tijden en dat deed ik nu ook tijdens de wedstrijd. Het was lang en bang afwachten, want ik startte al in de tweede heat, maar ik sta gelukkig in de finale.” (G-renner Ewoud Vromant)

Daarna was het de beurt aan Diederick Schelfhout uit Erembodegem. De renner snelde in de klasse C3 naar een vierde tijd in 3:33.987. Diederick rijdt vannacht voor het brons tegen de Spanjaard Santas (3:33.823). Diederick neemt deel aan zijn zevende wereldkampioenschap G-baanwielrennen en kan straks zijn achtste medaille behalen.