Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Geel ontmoet G-sport!

Persbericht FUNdamentals 13 september 2019

Op zaterdag 12 oktober moeten revalidanten en personen met een fysieke beperking in Sporthal De Doelen in Geel zijn. Tijdens een fijne sportdag kunnen ze er kennismaken met heel wat sporten. Wielrenner Stig Broeckx steunt de sportdag.

Geel ontmoet G-sport is een samenwerking met het revalidatiecentrum van Ziekenhuis Geel, Stad Geel en Sport Vlaanderen. Deelnemers kunnen er proeven van boccia, powerchairhockey, golf, jiu jitsu, judo, H-hockey, zitvolleybal, CP-voetbal, karate, dans, badminton en tafeltennis. Buiten dit aantrekkelijk sportprogramma kunnen deelnemers en hun ouders, broers/zussen, vrienden, ... de beweegbank, GO4oerienteering en racerunningfietsen uittesten. En dat alles voor amper zeven euro.

Vanaf januari 2020 zal G-sportfederaie Parantee-Psylos duurzame samenwerkingen opstarten tussen het revalidatiecentrum van Geel en de nabijgelegen clubs. En dat zowel bij reguliere als bij G-sportclubs.

Stig Broeckx: "Geel is een voorbeeld voor de hele regio"

Wielrenner Stig Broeckx steunt de sportdag. "Sport is belangrijk voor je mentaal welzijn, je voelt je veel fitter. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn ongeval overleefde omdat ik veel met sport bezig was", aldus Broeckx. "In welke fase van je revalidatie je ook zit, doe aan sport of beweeg. Blijf positief!"

Kempenaar Broeckx is ook blij met dit initiatief in zijn regio. "Ik vind het erg goed dat Sint-Dympna aangepast sporten aanbiedt. Geel kan zo een voorbeeld worden voor de hele regio en mensen zullen die positieve evolutie mee uitdragen."

Jan Flament, directeur van het Sint-Dimpna ziekenhuis in Geel, sluit zich daar graag bij aan. "Het belang van G-sport kan moeilijk overschat worden. De samenwerking tussen zorgverstrekkers, G-sportfederatie Parantee-Psylos, stad Geel en particuliere organisaties creƫert een directe meerwaarde op de gezondheid van heel wat mensen. Dit gaat ook veel verder dan revalidatie of sporten, dit draagt bij aan een betere levenskwaliteit van mensen die vanuit een nieuwe situatie de draad weer oppikken."

Meer info : https://www.parantee-psylos.be/activiteiten/geel-ontmoet-g-sport

Contactpersoon

Jeroen Bauters

Deel dit artikel