Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Na drie jaar afwezigheid opnieuw REVA G-sport in Flanders Expo Gent

Promotie 12 mei 2022

Van 19 tot en met 21 mei organiseert G-sport Vlaanderen de REVA G-sport tijdens de Revabeurs, de grootste informatiebeurs voor personen met een beperking in Vlaanderen. G-sport Vlaanderen organiseert er, samen met haar clubs en reguliere partnerfederaties, drie dagen lang verschillende G-sportdemonstraties en initiaties.

REVA G-sport gaat al voor de elfde keer op rij door in Flanders Expo Gent. Reeds 23 jaar bouwt G-sport Vlaanderen aan een mooi sportevent tijdens de Revabeurs. Omdat ze daar rechtstreeks met de doelgroep in contact komen en ze er zeker van zijn dat ze nog niet alle personen met een beperking in Vlaanderen konden overtuigen van de voordelen van regelmatig sporten en bewegen.

Coördinator breedtesport bij G-sport Vlaanderen Elien Moerman benadrukt het belang van REVA G-sport. “REVA G-sport is een ontmoetingsplaats met onze doelgroep maar ook met het brede netwerk van G-sport Vlaanderen, denk maar aan studenten en zorgverstrekkers. De G-sportmogelijkheden binnen en buiten sportclubs blijven toenemen. Op REVA G-sport tonen we een stukje uit het aanbod, gebracht door jong en oud.”

Uitgebreid aanbod

En dat aanbod is iedere editie om duimen en vingers van af te likken. En dat is dit jaar niet anders. In samenwerking met haar clubs en reguliere partnerfederaties kan de Vlaamse G-sportfederatie opnieuw heel wat moois aanbieden. G-sport Vlaanderen voorziet elke dag een ruime waaier aan verschillende G-sporten. De gekende G-sporten zoals boccia, rolstoelbasketbal en CP-voetbal zijn er opnieuw bij. Maar de bezoekers kunnen dit jaar ook enkele G-sportprimeurs verwachten.

“Nieuw dit jaar zijn demo’s snooker en darts voor rolstoelsporters en powerchairvoetbal voor mensen in een elektronische rolstoel. Wie zijn rolstoelvaardigheden wil testen, kan bij ons langskomen op vrijdag namiddag. Dit najaar starten we vanuit G-sport Vlaanderen met een rolstoelvaardigheidstrainingen, een voorproefje alvast op de beurs. Daarnaast wil onze partner Sport Vlaanderen sporten in Virtual Reality toegankelijk maken voor personen met een beperking. REVA G-sport leek ons de geschikte plaats om de huidige mogelijkheden uit te testen bij de G-sporters”, vertelt organisator van REVA G-sport Elien Moerman.

Naast demonstraties krijgen de bezoekers ook de mogelijkheid om mee te sporten. “Want zien sporten, doet sporten”, volgens coördinator breedtesport Elien Moerman. “Op die manier proberen we de drempel te verlagen naar het sport en beweegaanbod. Wie na het sporten meer informatie wil over de G-sportmogelijkheden kan terecht op onze infostand.”

Programma en meer info over REVA G-sport vind je hier

Contactpersoon

Lothar Desmet

Deel dit artikel