Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

G-tafeltennisser Florian Van Acker gaat naar Paralympische Spelen

Persbericht topsport 20 juli 2020

G-tafeltennisspeler Florian Van Acker (23) uit Langemark heeft zijn selectie voor de Paralympische Spelen in Tokyo 2021 beet. De regerende Paralympisch kampioen van de Spelen in Rio, mag volgend jaar dus zijn titel proberen verlengen in de Japanse hoofdstad. Van Acker werd net als zijn tafeltennisbroeder Laurens Devos geselecteerd voor een deelname met Paralympic Team Belgium. Beide spelers worden begeleid door G-sportfederatie Parantee-Psylos en de Vlaamse Tafeltennisliga.

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft Florian Van Acker geselecteerd voor de Paralympische Spelen die volgend jaar in Tokyo (Japan) georganiseerd worden. Net als zijn tafeltennisbroeder Laurens Devos uit Malle, is hij zeker van deelname aan de Spelen in Tokyo met Paralympic Team Belgium.

Ik wil er voor 100% staan. (Florian Van Acker)

"Ik ben blij met mijn selectie voor de Paralympische Spelen”, reageert Florian. “Ik zal er alles aan doen om mijn Paralympische titel te verdedigen. Vanaf nu focus ik me volledig op mijn training. Half werk telt niet, ik wil er voor 100% staan."

Wie is Florian Van Acker?

De 23-jarige Florian Van Acker veroverde de harten in Vlaanderen tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Daar werd hij Paralympisch kampioen bij zijn debuut op de Spelen. Intussen heeft Florian een dijk van een palmares: hij is tweevoudig Europees kampioen, en werd in 2018 ook wereldkampioen G-tafeltennis in het Sloveense Lasko. Florian wil in Tokyo opnieuw vechten voor goud.

Florian Van Acker is al jaren nummer 1 van de wereld in de klasse 11 voor sporters met een verstandelijke beperking.

Alles over Florian Van Acker lees je hier: https://www.parantee-psylos.be/florian-van-acker

Wat is G-tafeltennis?

G-tafeltennis is tafeltennis voor personen met een beperking of kwetsbaarheid en kan zowel staand als zittend beoefend kan worden. Ontdek alles over G-tafeltennis op onze website.

Contactpersoon

Jeroen Bauters

Deel dit artikel