Ga naar hoofdinhoud
Vier personen spelen voetbal in opblaasbare ballen
Terug naar overzicht

Move It! XL in Mechelen: Filip Meirhaeghe en Man Kei To opnieuw van de partij

16 juni 2022

Op 23 juni is het opnieuw tijd voor de grootste G-sportdag voor personen met een (psychische) kwetsbaarheid. Samen met Sport Vlaanderen, de Nationale Loterij en Stad Mechelen organiseert G-sport Vlaanderen voor de elfde keer Move It! XL in en rond domein de Nekker. Move it! XL staat voor geestig sporten op het hoogste niveau. In een schitterend decor kunnen deelnemers proeven van een aanbod op maat van hun mogelijkheden en interesses.

Domein de Nekker zal op 23 juni opnieuw afgeladen vol zitten met heel wat enthousiaste sporters. Personen met een (psychische) kwetsbaarheid en hun begeleiders beleven in groep een sportdag op maat van hun eigen mogelijkheden en interesses. Een 500-tal sporters kunnen kiezen uit maar liefst 26 verschillende sport -en beweegvormen. Waaronder enkele nieuwe sporten dit jaar. Zo kunnen sporters proeven van de populaire basketbalvariant 3x3. Of kunnen ze genieten van Beach Hockey en Beach Volley.

Naast een top sportaanbod, voorziet G-sport Vlaanderen ook topbegeleiders. Niemand minder dan Filip Meirhaeghe neemt de verschillende groepen mee op mountainbike avontuur. Terwijl topsportster rolstoelbadminton Man Kei To de deelnemers de kneepjes van het vak leert in badminton. Daarnaast wacht de sporters nog een bezoek van G-sportambassadeur van de stad Mechelen Piet den Boer, Burgemeester Alexander Vandersmissen en Schepen van Sport Abdrahman Labsir. Met de steun van Delhaize bezorgen we elke deelnemer een gezonde snack tussen al het sporten door.

Meer informatie over Move It! XL vind je op onze website

De aftermovie van Move It! XL kan je hier bekijken

Contactpersoon

Lothar Desmet

Deel dit artikel