Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Belgisch kampioenschap boccia Team & Pair in Gits: “Communicatie is een doorslaggevende factor”

6 mei 2022

Na het Belgisch kampioenschap boccia individueel op 30 april bundelen de bocciaspelers op 14 mei hun krachten voor het BK Team & Pair. In Hooglede-Gits zullen de verschillende clubs onderling uitmaken wie de Belgische titels mee naar huis mag nemen. Gidos uit Gits organiseert het BK en wil er duidelijk scoren.

Met vier teams in evenveel categorieën leveren ze bij Gidos de meeste ploegen en duo’s af. Lander Defrancq, BC4-speler bij de organiserende club, blijft bescheiden maar wil met zijn twee teamgenoten wel scoren: “We willen zo goed mogelijk spelen, voor onszelf maar ook voor de club. Communicatie zal heel belangrijk worden.”

Nog geen maand na het Belgisch kampioenschap individueel wacht er al een nieuwe grote afspraak voor de bocciaclubs. In het West-Vlaamse Gits verzamelen ze voor het BK Team & Pair. Clubs stellen duo’s of teams van drie samen volgens categorie, afhankelijk van het aantal spelers per team heeft een speler elk twee of drie ballen. Lander Defrancq vat het BK aan met een nieuw samengesteld team, samen met Matthias Despiegelaere en Jason Laheye verdedigt hij 14 mei de kleuren van Gidos. Voor Lander is een tornooi in team toch een andere beleving. “Op zo’n tornooi ben ik iets rustiger, je hebt niet alles zelf in de hand. De communicatie tussen ons drie zal zeer belangrijk worden en zal een doorslaggevende factor zijn.”

Een vooropgesteld doel of ambitie durft de West-Vlaming niet uitspreken. “Mijn BK individueel was niet super maar zeker ook niet slecht. Maar op een teamwedstrijd ben je afhankelijk van je teamgenoten. Persoonlijk zijn onze ambities niet heel hoog omdat we voor het eerst in deze samenstelling zullen spelen. Toch willen we zo veel mogelijk winnen voor onze club Gidos, die het Belgisch kampioenschap organiseert. Het wordt bijzonder omdat er meer mensen komen kijken die je kent. Maar ik zal vooral genieten”, aldus de 20-jarige Lander Defrancq.

Gidos is een G-sportclub met een recreatief en een competitief aanbod voor personen met een beperking. Naast boccia kan je bij de sportclub uit Gits terecht voor E-hockey, H-hockey, tafeltennis, voetbal, zwemmen en dansen. De club is onderdeel van Dominiek Savio. Ontdek hun aanbod op https://www.parantee-psylos.be/sportclubs/gidos

Deel dit artikel