Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

FUNday in Herentals voor sporters met een fysieke beperking

Persbericht FUNdamentals 21 april 2022

Op zaterdag 30 april is sportcomplex De Vossenberg in Herentals the place to be voor kinderen en jongeren met een fysieke beperking. G-Sport Vlaanderen organiseert er samen met de sportdienst Herentals, VIGO, KVG (Katholieke Vereniging Gehandicapten), To Walk Again en Sport Vlaanderen de FUNday. Een sportieve dag voor sporters met een fysieke beperking waar plezier centraal staat. Zowel rollers als stappers kunnen kiezen uit een uitgebreid programma.

Tijdens de FUNday krijgen kinderen en jongeren een sportief programma op maat van hun beperking voorgeschoteld: voor zowel rollers als stappers is een aangepast programma voorzien met heel wat leuks. Sporters met een fysieke beperking die sporten zonder rolstoel kunnen proeven van onder meer golf, zwemmen en tafeltennis. Voor rolstoelgebruikers wordt zitvolleybal en judo aangeboden, naast circus, boccia en onze uitdagende testen van de Camionette Cup.

Personen met een beperking aanzetten tot sporten is een belangrijke doelstelling van G-Sport Vlaanderen. Wie nog niet op regelmatige basis aan sport doet, maar daar wel voor open staat, kan terecht op onze verschillende FUNdagen.

Hun naam hebben ze alvast niet gestolen: een leuk en uitdagend sportaanbod staat centraal, maar fun is de absolute hoofdzaak op 30 april. Ook voor bezoekers, broers, zussen, ouders of begeleiders zal het een zeer aangename en gevarieerde dag worden.

Meer info over deze sportieve dag vind je via https://www.parantee-psylos.be/activiteiten/funday-herentals

Contactpersoon

Lothar Desmet

Deel dit artikel