Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Laat je verrassen op de Blind (Sports) Date in Mol

Persbericht FUNdamentals 13 september 2019

Woensdag 2 oktober is Sporthal Den Uyt in Mol het decor voor de Blind(sports)date van G-sportfederatie Parantee-Psylos. Blinde en slechtziende sporters kunnen er proeven van allerlei sportinitiaties.

Deelnemers kunnen er kennismaken met gymnastiek, duiken, goalbal, torbal, showdown, karate en dans. De sportdag is een samenwerking met Licht en Liefde, de sportdienst van Mol, OCMW Mol en VIGE Mol. Er komen twintig leerlingen komen van De Rozenberg, zesdejaars die gezondheidswetenschappen studeren, om te helpen bij de persoonlijke begeleiding. De start is om 13u30, maar je kan er ook voor kiezen om pas om 14u45 te starten.

Goalbalspeler Rob Eijssen, speler van het nationale team, is ambassadeur van de Blind(sports)date in Mol. Hij motiveert je om er die dag bij te zijn. "Je moet er vast en zeker bij zijn want het wordt plezant én leerrijk. Op die manier kan je een aantal sporten uitproberen en wie weet geraak je daarna in één bepaalde sport heel ver!"

De sportdag kost vijf euro. Je kan een beroep doen op persoonlijke sportbegeleiding. Praktisch wordt er ook vervoer voorzien vanaf het treinstation van Mol en begeleiding vanaf de bushalte 'Mol Martelarenstraat'.

Wil je weten hoe het er aan toe ging op de eerste editie van de Blind(sports)date, vorig jaar in Brugge? Check dan zeker het filmpje op onderstaande pagina. Daar vind je ook alle praktische informatie terug én het inschrijvingsformulier.

https://www.parantee-psylos.be/activiteiten/blindsportsdate-mol

Contactpersoon

Jeroen Bauters

Deel dit artikel