Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Ruben Vanhollebeke verovert in Rome de Europese titel G-boogschieten

Persbericht topsport 8 augustus 2022

Op zaterdag 6 augustus is Ruben Vanhollebeke Europees kampioen G-boogschieten geworden in de klasse voor sporters met een visuele beperking (VI1). In de finale versloeg hij de Cyprioot Christos Misos met 6-0.

De Europese kampioenschappen G-boogschieten vonden van 2 tot en met 6 augustus plaats in Rome (Italië). België vaardigde drie schutters af: Piotr Van Montagu in de Compound Men Open, een Paralympische discipline, en Ruben Vanhollebeke en Kahleen Meurrens in de Visually Impaired categorie, een gemengde discipline die niet op het programma staat van de Paralympische spelen.

Ruben Vanhollebeke, die de kwalificaties won, bevestigde tijdens de finale zijn dominantie in de categorie VI1. De tweevoudig en regerend wereldkampioen en tevens wereldrecordhouder in kwalificatiepunten gaf de Cyprioot Misos geen kans en klopte hem met 6-0*. Na het wereldkampioenschap in Dubai, schrijft Ruben Vanhollebeke nu ook het Europees kampioenschap op zijn naam.

Vanhollebeke mag tevreden terugblikken op een uitstekend tornooi. “Het was opnieuw een fantastische ervaring, de organisatie van het tornooi was super. Ondanks de zeer warme omstandigheden konden we onze cool bewaren en hebben we de finale gewonnen met 6-0. Ik ben heel tevreden over wat ik al bereikt heb in mijn carrière”, vertelt de West-Vlaming.

Een dag eerder verloor Kathleen Meurrens in de kwartfinales van Orjales Vidal uit Spanje (4-6) in de categorie V2/3. Voor de schutter uit Jabbeke was het haar eerste grote tornooi. "Ik was best zenuwachtig voor de start van de wedstrijd, maar heel benieuwd naar het verloop ervan. Ik ben zeer tevreden over mijn kwalificaties, waarin ik kalm bleef, ondanks het feit dat er andere mensen naast me ook aan het schieten waren.”

* In de categorie voor personen met een visuele beperking staan de doelen op 30 meter van de schutters. Net als in de Compound Open, strijden de schutters één tegen één tegen elkaar. Maar hierbij worden de pijlen binnen elke reeks niet opgeteld om een totaal te krijgen. Elke gewonnen reeks is 2 punten waard en de eerste schutter die 6 punten behaalt, wint de wedstrijd.

Contactpersoon

Lothar Desmet

Deel dit artikel