Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

G-tafeltennisser Laurens Devos gaat naar Paralympische Spelen

Persbericht topsport 20 juli 2020

G-tafeltennisspeler Laurens Devos (19) uit Malle heeft zijn selectie voor de Paralympische Spelen in Tokyo 2021 beet. De regerende Paralympisch kampioen van de Spelen in Rio, mag volgend jaar dus zijn titel proberen verlengen in de Japanse hoofdstad. Devos werd net als zijn tafeltennisbroeder Florian Van Acker geselecteerd voor een deelname met Paralympic Team Belgium. Beide spelers worden begeleid door G-sportfederatie Parantee-Psylos en de Vlaamse Tafeltennisliga.

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee heeft Laurens Devos geselecteerd voor de Paralympische Spelen die volgend jaar in Tokyo (Japan) georganiseerd worden. Net als zijn tafeltennisbroeder Florian Van Acker uit Langemark, is hij zeker van deelname aan de Spelen in Tokyo met Paralympic Team Belgium.

Ik kijk er naar uit om naar Japan te gaan. (Laurens Devos)

"Tijdens de corona-periode heb ik bijna altijd kunnen verder trainen. Hopelijk beginnen de tornooien terug in augustus, maar dat is uiteraard nog niet zeker", blikt Laurens terug op de afgelopen periode. "Ik ben blij dat de selectie voor de Paralympische Spelen nu officieel is. Ik kijk er naar uit om naar Japan te gaan en ben benieuwd om die nieuwe cultuur te leren kennen."

Wie is Laurens Devos?

Laurens Devos uit Malle wordt binnenkort 20 jaar en heeft al een palmares om ‘U’ tegen te zeggen: hij werd Paralympisch kampioen op 16-jarige leeftijd in Rio de Janeiro (2016), is drievoudig Europees kampioen en in 2018 werd hij ook wereldkampioen in het Sloveense Lasko.

Laurens werd in 2016 verkozen tot Paralympiër van het Jaar en won in hetzelfde jaar ook de Star Award voor beste G-tafeltennisser ter wereld, uitgereikt door ITTF, de internationale tafeltennisbond. Hij werd door het International Paralympic Committee (IPC) beloont met de Best Male Debut ward, omdat hij op zijn eerste deelname aan de Paralympische Spelen de pannen van het dak speelde.

Laurens Devos is al jaren de nummer 1 van de wereld in de klasse 9 voor sporters met een fysieke beperking. Devos heeft zelf een hemiplegie (door hersenverlamming) aan rechter lichaamshelft.

Laurens won eerder dit jaar maar liefst drie bronzen medailles op het EK U21 in het circuit voor validen. Hij droomt van een deelname aan zowel de Paralympische én Olympische Spelen in Parijs 2024.

Alles over Laurens Devos lees je hier: https://www.parantee-psylos.be/laurens-devos

Wat is G-tafeltennis?

G-tafeltennis is tafeltennis voor personen met een beperking of kwetsbaarheid en kan zowel staand als zittend beoefend kan worden. Ontdek alles over G-tafeltennis op onze website.

Contactpersoon

Jeroen Bauters

Deel dit artikel