Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

WK wielrennen Flanders 2021 integreert G-wielerwedstrijd op zondag 19 september

Persbericht Promo Events 18 september 2021

Op zondag 19 september nemen renners met een beperking deel aan een tijdrit op hetzelfde parcours als dat waarop de elite wielerprofs om de wereldtitel zullen strijden. De wedstrijd vindt plaats van 10u tot 13u en maakt deel uit van het voorprogramma van het WK wielrennen voor validen, de 2021 UCI Road World Championships. Onder meer Paralympisch medaillewinnaar Ewoud Vromant staat aan de start. “Ik vind het belangrijk om onze sport te promoten.”

Op zondag 19 september komen niet enkel de elite wielerprofs in actie op het WK wielrennen, maar ook voor mensen met een beperking wordt er die dag een tijdrit georganiseerd op (quasi) hetzelfde parcours. Organisator Flanders 2021 slaat daarvoor de handen in elkaar met G-sportfederatie Parantee-Psylos, Sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen. De vier organisaties willen G-wielrennen, wielrennen voor mensen met een beperking, breed promoten.

Ewoud Vromant, begin deze maandag nog goed voor zilver in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Tokyo, neemt deel. “Ik vind het belangrijk om onze sport beter bekend te maken in Vlaanderen. Nog te veel mensen met een beperking vinden de weg niet naar G-wielrennen en organisaties als deze kunnen daar bij helpen.”

Jessica De Smet, directeur van Parantee-Psylos is tevreden over de kans die hiermee geboden wordt voor G-renners. “We zijn trots dat we op de dag van vandaag tot dit soort samenwerkingen kunnen komen en dat we deze wedstrijd kunnen organiseren op dezelfde dag en hetzelfde parcours als de valide renners. De G-renners rijden geen WK, dat vond eerder dit jaar al plaats in Portugal, maar rijden wel de slotwedstrijd van het Open Vlaams kampioenschap, dat we jaarlijks samen met Cycling Vlaanderen organiseren.”

De start is voorzien aan de kruising van Dorpsstraat en Sluisstraat in Westkapelle. De aankomst is op de Vrijdagsmarkt in Brugge.

Meer informatie over de wedstrijd vind je hier: https://www.parantee-psylos.be/activiteiten/wielrennen-open-kamp-van-vlaanderen-6-2

Contactpersoon

Jeroen Bauters

Deel dit artikel