Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Belgisch kampioenschap boccia individueel in Merksem: “We tillen elkaar naar een hoger niveau

20 april 2022

Op 23 en 24 april organiseren G-Sport Vlaanderen en Wapper het Belgisch kampioenschap boccia Individueel. In Sporthal de Rode Loop te Merksem zullen vier Belgische titels verdeeld worden in de klassen BC1, BC2, BC3 en in de samengevoegde groep met klassen BC4, BC5 en NE-spelers. Bert Van Dyck (Wapper) werd vorig jaar tweede in de BC2 klasse en trekt met ambitie naar het BK. “Ik wil minstens evengoed doen als vorig jaar, een BK voor eigen publiek maakt het extra speciaal.”

Net als vorig jaar vindt het Belgisch kampioenschap boccia individueel plaats in Sporthal de Rode Loop in Merksem. Dit jaar zonder aangepaste coronamaatregelen, maar opnieuw met een uitgebreid deelnemersveld van een dertigtal boccia spelers. Bert Van Dyck werd vorig jaar vice-Belgisch kampioen en wil dit jaar minstens evengoed doen. Dat hij dit mag proberen voor eigen publiek maakt het des te bijzonder. “Wanneer jouw club een BK organiseert, is dat altijd iets speciaal omdat er meer familie en supporters komen kijken. Ik kijk altijd uit naar grote tornooien, alle spelers trainen heel hard en we tillen elkaar naar een hoger niveau. Dit is alleen maar positief voor de boccia sport in België.”

In de BC2 klasse neemt Bert Van Dyck het onder meer op tegen titelverdediger Francis Rombouts die twee weken geleden nog tweede werd op de World Intercontinental Boccia Challenger in Zagreb. In de BC1 klasse verdedigt Kevin Vercaemer (GIDOS) zijn titel. De strijd om het goud in de BC3 klasse belooft spannend te worden. Vorig jaar was het Arno Van Praet (Spinnaker) die zijn goot het best kon afstellen. Ook hij is in vorm na een knappe bronzen medaille in Zagreb. Maar de BC3 spelers zullen er ongetwijfeld een mooie strijd van maken. In de laatste poule, met de klassen BC4, BC5 en NE, is Junior J.P. Hantson (MGJ) de uitredende Belgisch kampioen. Hij zal er alles aandoen om zijn nationale titel te verlengen.

Alle info over het Belgisch kampioenschap boccia individueel vind je hier

Contactpersoon

Lothar Desmet

Deel dit artikel