Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Blinden en slechtzienden proeven van G-sport op Blind(sports)date Brugge

Persbericht FUNdamentals 16 januari 2020

Op woensdag 4 maart wordt in Sport Vlaanderen Brugge de Blind(sports)date georganiseerd. Op deze sportdag proeven slechtzienden en blinden van G-sport, sport op maat van hun beperking. De pers wordt om 14u30 uitgenodigd in de grote sporthal Sport Vlaanderen Brugge, Nijverheidsstraat , 8000 Brugge voor een voorstelling van de Blind(sports)date.

Op woensdag 4 maart wordt de Blind(sport)date, een G-sportnamiddag voor mensen met een visuele handicap, georganiseerd in Sport Vlaanderen Brugge, in samenwerking met Parantee-Psylos, Sport Vlaanderen en de stad Brugge. Burgemeester Dirk De fauw en schepen Franky Demon (Sport) bezoeken de G-sporters en stellen het project voor aan de pers op woensdag 4 maart om 14.30uur in de grote sporthal van Sport Vlaanderen Brugge in aanwezigheid van vertegenwoordigers van Parantee-Psylos en Sport Vlaanderen. De pers wordt vriendelijk uitgenodigd.

Sinds het wegvallen van de persoonsgebonden materies binnen de werking van de provincies in 2018, is G-sport op Vlaams niveau verantwoordelijkheid geworden van Sport Vlaanderen en van de steden en gemeenten om dit op lokaal niveau te organiseren. “Het was dan ook een open kans toen Parantee-Psylos zowel Sport Vlaanderen als de stad Brugge benaderde met de vraag tot ondersteuning van hun Blind(sports)date in 2020” geeft burgemeester De fauw aan.

Er werd opnieuw een divers programma opgesteld met goalbal, judo, voetbal, showdown, tandemrijden, boogschieten en atletiek. Er wordt daarvoor samengewerkt met verschillende aanbieders van G-sport en deze maken van de gelegenheid gebruik om de initiaties gratis aan te bieden. “Het zoeken naar en opzetten van mogelijke samenwerkingen is een speerpunt van het huidige beleid, omdat we ervan overtuigd zijn dat de beschikbare middelen op deze manier zo efficiënt mogelijk ingezet kunnen worden”, stelt schepen Demon, “door de lessen gratis aan te bieden brengt men zo het bestaande sportaanbod onder de aandacht en wordt de drempel naar de G-sportvereniging zo laag mogelijk gemaakt. Als centrumstad hebben we een uitgebreid G-sport aanbod met o.a. 6 exclusieve G-sportclubs en een uniek project rond G-dans waarbij mensen met en zonder handicap samen bewegen.”

De Blind(sports)date is een G-sportinitiatie namiddag voor personen met een visuele beperking die georganiseerd wordt door Parantee-Psylos, de Vlaamse sportfederatie voor personen met een beperking. “Wij willen blinden en slechtzienden laten genieten van verschillende vormen van sport en beweging in de hoop dat ze daar duurzaam in verder gaan bij een sportclub in hun eigen buurt. Mits enkele aanpassingen en een goede begeleiding op maat tijdens en na de sportdag, ontdekken veel mensen met een visuele beperking hun talenten en sportieve mogelijkheden”, aldus Jessica De Smet, directeur van Parantee-Psylos.

Contactpersoon

Jeroen Bauters

Deel dit artikel