Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

BK G-atletiek wordt drieluik

24 juni 2021

Het BK G-atletiek vindt de komende weken plaats tijdens drie verschillende meetings. Zaterdag 26 juni is de opener met het BK voor sporters met een fysieke én visuele beperking die hun Belgisch kampioenschap samen met validen in het Koning Boudewijnstadion beleven.

Een vijftigtal atleten met beperking maken die dag hun opwachting in de schaduw van het Atomium. "We zijn blij dat we het BK AMH (nvdr: atleten met een handicap) kunnen organiseren én dat het geïntegreerd door kan gaan voor atleten met een fysieke en visuele handicap," zegt Paula Vanhoovels, verantwoordelijk voor de G-atletiek binnen de VAL. De Vlaamse Atletiekliga zet in Vlaanderen al jaren sterk in op G-atletiek in samenwerking met G-sportfederatie Parantee-Psylos.

BK voor atleten met een verstandelijke beperking en met autisme

Een tweede BK is dat voor sporters met een verstandelijke beperking. "Omwille van corona hebben we voor de atleten met een verstandelijke beperking vorig jaar voor het eerst een afzonderlijk kampioenschap in september georganiseerd. Jammer genoeg is dat toen volledig uitgeregend," aldus Vanhoovels. "Daarom wilden we dat nu zo snel mogelijk ook inplannen. Zo kwamen we met Vlierzele Sportief in Oordegem uit, de club waar ook Paralympisch official Patrick Van Caelenberghe voorzitter is. Vermoedelijk zullen we daar met ongeveer 100 atleten zijn."

"Tijdens dat Belgisch kampioenschap voor atleten met een verstandelijke beperking zullen we ook de atleten met een nationale classificatie van autisme de kans geven om deel te nemen. Zij hebben in de coronaperiode weinig wedstrijdkansen gehad en hiermee willen we ook voor hen een aanbod voorzien. Zij komen evenwel niet in aanmerking voor het podium omdat het IPC die klasse nog niet erkent", aldus nog Vanhoovels.

BK 5000m

"Op 24 juli staat dan het BK 5000 meter op het programma voor sporters met een fysieke, visuele en verstandelijke beperking. Dat is geïntegreerd in een Flanders-club meeting. Organisator is Lyra, een club die de grootste groep atleten met verstandelijke beperking levert."

Copyright foto: Ligue Handisport Francophone/Gilles Dehérand.

Voor meer info kan je contact opnemen met tom.vanaken@parantee-psylos.be of 0485 40 23 80

Tijdsschema BK 26 juni
Live results en resultaten

Contactpersoon

Tom Van Aken

Deel dit artikel