Ga naar hoofdinhoud

API

Aanspreekpunt Integriteit (= API)

Als sportorganisaties hebben we samen een belangrijke taak om voor onze sporters een plezierige en veilige sportomgeving te creëren. Voor (seksueel) grensoverschrijdend gedrag is dan uiteraard geen plaats. Een API ontvangt en hoort meldingen en ondersteunt betrokkenen in discretie en vertrouwen.

Bij G-sport Vlaanderen nemen twee medewerkers de rol van Aanspreekpunt Integriteit ter harte. Sofie, verantwoordelijke ethiek, bijgestaan door clubondersteuner Lore zijn bereikbaar voor wie een vraag, opmerking, klacht of boodschap heeft in verband met (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en integriteit. Dieter is ook nog steeds bereikbaar als aanspreekpunt.

De contactgegevens van Lore, Sofie en Dieter zijn makkelijk te vinden op de pagina Wie is wie: medewerkers

Wil je 100% zeker zijn dat je enkel bij de API terechtkomt, dan zijn er voor jou deze 2 oplossingen:

  • Stuur een bericht naar api@gsportvlaanderen.be. Je kan daar je melding kwijt of je kan vragen dat één van de API's zelf met jou contact neemt.
  • Bel of SMS naar het GSM-nummer van de API's (0489/76 88 77). Als de API niet meteen kan antwoorden, geef dan in de voicemail of met een bericht mee hoe de API jou terug kan contacteren.

Tekstversie video 'API intro en profilering'

Voor onze clubs is het minstens even belangrijk om te kiezen voor een duidelijk beleid zonder (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Een club-API is noodzakelijk om snel te handelen en laat betrokkenen toe om eventueel binnen een vertrouwde omgeving te blijven. De club-API onderhoudt nauwe contacten met de federatie(-API) en volgt bij de aanpak van situaties het handelingsprotocol van de club en het reactieplan van de federatie bij meldingen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Portretfoto Lore Schaut

Lore Schaut

Begeleiding sportclubs & jeugdsportproject (1 VTE)

T.: 09 243 11 72 lore.schaut@gsportvlaanderen.be

Portretfoto Dieter Vandenbroucke

Dieter Vandenbroucke

Medewerker kennishub, opleiding en beleidsondersteuning (1 VTE)

T.: 09 243 11 70 dieter.vandenbroucke@gsportvlaanderen.be

Portretfoto Sofie Van Zaelen

Sofie Van Zaelen

Beleidsondersteuning en uitleendienst (0,8 VTE)

T.: 09 243 11 70 sofie.vanzaelen@gsportvlaanderen.be