Ga naar hoofdinhoud

Help mij kiezen

Ondervind jij drempels in je zoektocht naar sport of beweging? G-sport Vlaanderen geeft alle kansen aan G-sporters, ongeacht hun beperking of kwetsbaarheid. Samen werken we drempels weg en helpen we kiezen voor aangepast sporten en bewegen op jouw maat. Want kunnen deelnemen is belangrijker dan winnen.


G-sport is de sportparticipatie, uitgeoefend door personen met een auditieve, fysieke, verstandelijke of visuele beperking, met een psychische kwetsbaarheid of met een chronische aandoening.

G-sport is doelgroepoverschrijdend, m.a.w. de verzamelnaam voor elke sportbeoefening of aangepaste beweegvorm van personen met een beperking of kwetsbaarheid.

Vind jouw G-sportmogelijkheden!

We vinden het belangrijk om iedereen te helpen in de zoektocht naar een G-sport- of beweegaanbod. Aan de hand van je antwoorden op onderstaande link, krijg je hulp om je te ondersteunen in je specifieke vraag. De hulp kan variëren tussen het aanreiken van specifieke zoektools tot begeleiding als het iets moeizamer verloopt.

Vul de online toeleidingsfiche in zodat we je verder kunnen informeren.

Via onze zoekmachine vind je alle clubs aangesloten bij G-sport Vlaanderen vzw of bij één van haar partnerfederaties terug.

Zoek je echter informatie over een andere sportclub of een sportaccommodatie/sportplaats? Hiervoor kan je terecht bij Sport Vlaanderen.

TIP: als je zoekt naar een sporttak bij Sport Vlaanderen, zoek dan eerst naar 'G-sport', en pas daarna de specifieke sport.


Silke Van Hoof

FUNdamentals - laagdrempelig project (0,2 VTE)

T.: 09 243 11 75 silke.vanhoof@gsportvlaanderen.be