Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Wil jij G-sport beleven op jouw manier? Ontdek hier ons volledig zomeraanbod!

9 juli 2021

Deze zomer staat helemaal in het teken van G-Sport, met tal van initiaties bereiden we jullie voor op de Paralympische Spelen die van start gaan op 24/08. Om te beginnen komt onze camionette cup twee maal langs op De Sportzomer. We starten volgende dinsdag 13 juli in Bredene en de week er op 20/07 zijn we te vinden in Nieuwpoort. Op de dag van de start van de Paralympische Spelen staan we zowel op de Sportzomer als op het Cartoonfestival. Bekijk hier het programma en ontdek welke G-sporten je waar kan beoefenen.

Camionette Cup op De Sportzomer

Na het populaire programma de Container Cup kwamen we met Parantee-Psylos met onze eigen camionette cup op de proppen. In tijden van Corona trokken we van club tot club om de G-sporters aan enkele testjes te onderwerpen. In de Camionette Cup krijg je als deelnemer verschillende uitdagende, aangepaste opdrachten die peilen naar kracht, precisie, reactiesnelheid, snelheid, uithouding en evenwicht.

Denk jij de ideale kandidaat te zijn voor de Camionette Cup? Kom dit dan zelf te weten en kom langs op De Sportzomer op 13/07 in Bredene en op 20/07 in Nieuwpoort. Tot dan!

Meet jezelf tegen onze Paralympische atleten op De Sportzomer in Oostende

Heb jij de kracht in je armen om even snel te gaan als Jonas Van de Steene? Kan jij even precies gooien als Francis Rombouts? Of ben jij een meester in goalbal en versla jij ons nationaal goalbalteam? Kom het zelf te weten op De Sportzomer in Oostende.

Sport Vlaanderen heeft voor een goedgevulde gezorgd, in acht verschillende kustgemeentes kan je er elke dinsdag van de vakantie genieten van heel wat sportinitiaties. De laatste dag van De Sportzomer staat in het teken van de Paralympische Spelen. Op dinsdag 24 augustus, de dag van de start van de Spelen, zal Parantee-Psylos er te vinden zijn in Oostende. Je zal je er kunnen meten met enkele van onze Paralympische atleten die in Tokyo het beste van zichzelf zullen geven.

In Oostende neem je het op tegen Jonas Van De Steene in het handbiken, tegen Francis Rombouts in boccia en tegen onze Belgian Bulls in goalbal.

Jonas Van De Steene is ondertussen een vaste waarde in de wereld van het handbiken. Hij won al verschillende wereldbekermedailles in de H4-klasse, in weg- en tijdritten. Op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro won Jonas samen met Christophe Hindricq en Jean-François Deberg de bronzen medaille in de team relay. De Lochristinaar is helemaal klaar om opnieuw te knallen op de Spelen in Tokyo en hopelijk er een tweede Paralympische medaille te behalen.

Francis Rombouts was als één van de eerste geselecteerd voor de Paralympische Spelen in Tokyo. Sinds zijn twaalfde is hij helemaal weg van de bocciasport, voor Francis maken de precisie, de concentratie en de techniek het een zo mooie sport. Blackjack – een bijnaam dat hij zelf koos – staat te popelen om opnieuw te schitteren op de Paralympische Spelen in Tokyo.

Moet ik je ons nationaal goalbalteam nog voorstellen? Een hechte vriendengroep die voor elkaar tot het uiterste gaan. De Belgian Bulls nemen voor de 5e keer deel aan de Paralympische Spelen. De nationale ploeg reist met ambitie af richting Tokyo. De ploeg heeft ervaring en kwaliteit en mikt op een medaille in Tokyo. “ONE TEAM, BELGIUM!”

Cartoonfestival – Iedereen kampioen

Dat de zomer van 2021 een heuse sportzomer is, moet ik je niet vertellen. De zomer is goedgevuld met heel wat internationale tornooien en evenementen. Maar daarnaast is er bij ons ook heel wat te beleven. Sport Vlaanderen zorgde voor heel wat activiteiten en ook het Cartoonfestival staat dit jaar in het teken van sport. Dit jaar is iedereen kampioen, zeker op 24/08, de dag van de start van de Paralympische Spelen. In Knokke-Heist kan je je een ware Paralympiër wagen en van enkele G-Sporten proeven. Ontdek binnenkort welke G-sporten je op het Cartoonfestival zal kunnen vinden.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven