Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Meet jezelf tegen onze Paralympische atleten op De Sportzomer

Fotoverslag
Boccia Goalbal Wielrennen

Heb jij de kracht in je armen om even snel te gaan als Jonas Van de Steene? Kan jij even precies gooien als Francis Rombouts? Of ben jij een meester in goalbal en versla jij ons nationaal goalbalteam? Kom het zelf te weten op De Sportzomer in Oostende.

Sport Vlaanderen heeft voor een goedgevulde gezorgd, in acht verschillende kustgemeentes kan je er elke dinsdag van de vakantie genieten van heel wat sportinitiaties. De laatste dag van De Sportzomer staat in het teken van de Paralympische Spelen. Op dinsdag 24 augustus, de dag van de start van de Spelen, zal Parantee-Psylos er te vinden zijn in Oostende. Je zal je er kunnen meten met enkele van onze Paralympische atleten die in Tokyo het beste van zichzelf zullen geven.

In Oostende neem je het op tegen Jonas Van De Steene in het handbiken, tegen Francis Rombouts in boccia en tegen onze Belgian Bulls in goalbal.

Jonas Van De Steene is ondertussen een vaste waarde in de wereld van het handbiken. Hij won al verschillende wereldbekermedailles in de H4-klasse, in weg- en tijdritten. Op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro won Jonas samen met Christophe Hindricq en Jean-François Deberg de bronzen medaille in de team relay. De Lochristinaar is helemaal klaar om opnieuw te knallen op de Spelen in Tokyo en hopelijk er een tweede Paralympische medaille te behalen.

Francis Rombouts was als één van de eerste geselecteerd voor de Paralympische Spelen in Tokyo. Sinds zijn twaalfde is hij helemaal weg van de bocciasport, voor Francis maken de precisie, de concentratie en de techniek het een zo mooie sport. Blackjack – een bijnaam dat hij zelf koos – staat te popelen om opnieuw te schitteren op de Paralympische Spelen in Tokyo.

Moet ik je ons nationaal goalbalteam nog voorstellen? Een hechte vriendengroep die voor elkaar tot het uiterste gaan. De Belgian Bulls nemen voor de 5e keer deel aan de Paralympische Spelen. De nationale ploeg reist met ambitie af richting Tokyo. De ploeg heeft ervaring en kwaliteit en mikt op een medaille in Tokyo. “ONE TEAM, BELGIUM!”

Datum

  • 24 augustus 2021
  • 10:00 - 17:00

Organisator

G-sport Vlaanderen

Prijs

Gratis