Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Wereldbeker Oostende is halfweg na topprestaties en "unieke beleving" in tijdritten

Topsport 6 mei 2022

De wereldbeker G-wielrennen in Oostende is al halfweg en we zijn daar straf bezig: de renners aangesloten bij Parantee-Psylos/Cycling Vlaanderen pakten samen al vier medailles en behaalden heel wat mooie ereplaatsen!

Goud voor Ewoud Vromant (C2), zilver voor Tim Celen (T2) en brons voor de tandem Milan Thomas-Jonas Goeman (MB) en Louis Clincke (MC4), dat waren de uitblinkers op het podium. Jonas Van de Steene (H4) en Griet Hoet en Anneleen Monsieur (WB, damestandem) strandden net naast het podium op de vierde plek. Maxime Hordies, aangesloten bij Ligue Handisport Francophone, knalde ook naar een gouden plak op de Oostendse Zeedijk. ‘t Was qua topprestaties met andere woorden een uitstekende tijdrit-tweedaagse in Oostende.

Ewoud was opgetogen na zijn overwinning: «Het doet me veel deugd. We zijn hier thuis en mijn vrienden en vrouw staan te supporteren. Ik ben opgelucht en dit neemt wat druk weg voor de wegrit, waarin ik al twee keer tweede werd en zondag opnieuw wil scoren.»

De adrenaline raast door je lijf. Dit is uniek. (Nancy Gilliams, WC2)

Op de selectietijdrit van Zolder konden ook heel wat renners zonder topsportstatuut zich plaatsen voor deze wereldbeker in eigen land. Een unieke kans voor velen onder hen. Presteren is bij de ene de drijfveer, het unieke event beleven is voor de andere dan weer doorslaggevend. Nancy Gilliams reed in de WC2-categorie naar een negende plaats, maar dat was voor haar niet zo belangrijk. « Mijn tijd was dit jaar niet het doel, want ik onderging een zware revalidatie nadat ik een heupprothese liet steken in mijn niet-geamputeerde been. Ik ben dus al blij dat ik erbij ben. Het is een unieke beleving: de adrenaline raast door je lijf. Ik moet nog een beetje bekomen van deze geweldige dag.»

Zaterdag en zondag zijn er de wegritten, en daar wil iedereen opnieuw op zijn manier G-eweldig van genieten.

Raadpleeg alle resultaten en foto’s (later meer) van de G-renners op deze pagina.