Ga naar hoofdinhoud

Milan Thomas

Wielrennen

B elite

In maart 2019 proefde Milan Thomas voor het eerst van tandemrijden op de Blind (Sports) Date, een laagdrempelige sportactiviteit van G-sport Vlaanderen voor personen met een beperking. Milan was meteen verkocht en contacteerde zijn neef Bert Scheirlinckx, die in 2011 stopte na een professionele wielercarrière van elf jaar bij de reguliere profwielrenners. Bert nam Milan op sleeptouw en ze begonnen samen met tandemrijden in de zomer van 2018.

In aanloop naar de Spelen van Tokyo 2020 vond Milan met Jonas Goeman een nieuwe gangmaker en beiden deden het uitstekend in de internationale wedstrijden. De twee misten echter de Paralympische Spelen van Tokyo 2020. Op het Europees kampioenschap in Oostenrijk reden ze in 2022 naar een tweede plaats in de wegrit. Ook in de wereldbekerwedstrijden maakten ze mee de koers en deden ze mee voor de medailles. In 2023 stopten beiden hun samenwerking na enkele tegenvallende resultaten.

Milan traint momenteel met zijn vaste trainingspiloot Lieven Desomviele en zoekt nog een nieuwe piloot.

Milan Thomas heeft de ziekte van Stargardt, die tast het centrale deel van het oognetvlies aan waardoor hij wazig ziet. In het verleden beoefende Milan atletiek en wielrennen op recreatief niveau.

Topprestaties

  • Zilver - EK Wielrennen Schwanenstadt (OOS) 2022 - wegrit