Ga naar hoofdinhoud

Milan Thomas

Wielrennen

B talent

In maart 2019 proefde Milan Thomas voor het eerst van tandemrijden op de Blind (Sports) Date, een laagdrempelige sportactiviteit van Parantee-Psylos voor personen met een beperking. Milan was meteen verkocht en contacteerde zijn neef Bert Scheirlinckx, die in 2011 stopte na een professionele wielercarrière van elf jaar bij de validen. Bert nam Milan op sleeptouw en ze begonnen samen met tandemrijden in de zomer van 2018.

Intussen heeft Milan met Jonas Goeman een nieuwe gangmaker gevonden en beiden doen het uitstekend in de internationale wedstrijden. Op het Europees kampioenschap in Oostenrijk reden ze naar een tweede plaats in de wegrit, tot dusver het hoogtepunt in hun nog jonge carrière. Ook in de wereldbekerwedstrijden maken ze telkens mee de koers en doen ze mee voor de medailles.

Milan Thomas heeft de ziekte van Stargardt, die tast het centrale deel van het oognetvlies aan waardoor hij wazig ziet. In het verleden beoefende Milan atletiek en wielrennen op recreatief niveau. Met Bert als tandempiloot vond hij een sport waarin hij zich dagelijks kan uitleven. Samen hebben ze internationale ambities. In maart 2018 namen ze deel aan het WK baanwielrennen. Ze willen zich nu kwalificeren voor het WK wegwielrennen.

Topprestaties

  • Zilver - EK Wielrennen Schwanenstadt (OOS) 2022 - wegrit