Ga naar hoofdinhoud

Niels Verschaeren

Wielrennen

MC5 elite

Niels Verschaeren is al heel zijn leven een enorme koersliefhebber, een microbe die hij van zijn vader meekreeg. Niels heeft agenesie of onderontwikkeling van de linkerhand. Reportages van de Paralympische Spelen in 2012 wekten al enige interesse op voor aangepast wielrennen, maar helemaal verkocht was hij pas toen hij Kris Bosmans in 2016 zag sprinten naar zilver op de Paralympische wegrit in Rio de Janeiro.

Sindsdien volgt Niels zijn ambities: hij bouwt aan een internationale carrière en wil ooit medailles halen op de grote kampioenschappen. Niels maakte als C5-renner deel uit van de team sprint op het WK baanwielrennen in Apeldoorn (Nederland) in maart 2019, en enkele maanden later kwalificeerde hij zich dankzij een achtste plaats op de wereldbeker in eigen land voor het WK in Emmen, waar hij ook een uitstekende wedstrijd reed.

In 2022 zette Niels een grote stap vooruit: op het WK baanwielrennen in Parijs reed hij naar de vierde plaats in de sprint. Hij strandde op een zucht van het podium, maar mag dromen van meer.

Topprestaties

  • Brons - WK baanwielrennen Glasgow (SCO) 2023 - kilometer tijdrit