Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Renners zijn klaar voor eerste G-wielerklassieker 'De Ronde in Vlaanderen'

Topsport 27 april 2021

Het klassieke wielervoorjaar krijgt een verlengstuk, want op zondag 2 mei staan heel wat toprenners met een beperking van over de hele wereld aan de start van de eerste G-wielerklassieker: de ‘Ronde in Vlaanderen’. Ook de Vlaamse toppers nemen deel aan deze UCI-erkende wedstrijd, georganiseerd door Isomundo.

De wedstrijd start in Brugge op ’t Zand (10u55) en komt aan in de Lange Kruisstraat in Ronse (vanaf 16u30). Daartussen krijgen de renners een prachtig parcours voorgeschoteld met hellingen als de Kluisberg en de Knokteberg, zoals dat ook hoort bij een wedstrijd die zich profileert als een kasseiklassieker.

Voor de Vlaamse toprenners is het uitkijken naar deze nieuwe koers, want het is de eerste competitiewedstrijd sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie. Bovendien spreekt het klassieke parcours hen aan en de Ronde in Vlaanderen is ook het eerste deel van een tweeluik, want een week later wordt in Oostende namelijk de vijfde editie van de UCI Para-cycling World Cup gereden. Die wedstrijd is dan weer belangrijk met oog op een selectie voor de Paralympische Spelen in Tokyo.

Griet Hoet(visuele beperking) uit Gent rijdt samen met Anneleen Monsieur mee op de tandem: “De Ronde in Vlaanderen is voor ons een hele goede voorbereiding op de wereldbeker in Oostende en de Paralympische Spelen in Tokyo. We vinden het heel spannend. Een rit in lijn op zo’n klassiek parcours, dat is nieuw voor ons”, zegt Griet, die een zware wedstrijd verwacht. “De klimmers zijn zondag in het voordeel, maar we gaan ons natuurlijk vol geven. We kijken ernaar uit om onze tegenstanders na meer dan een jaar terug te ontmoeten.”

Deze Vlaamse toprenners (Parantee-Psylos/Cycling Vlaanderen) nemen deel aan de Ronde in Vlaanderen:

  • Tim Celen - klasse MT2
  • Jonas Goeman (piloot) en Milan Thomas (stoker) - klasse MB
  • Anneleen Monsieur (piloot) en Griet Hoet (stoker) - klasse WB
  • Ewoud Vromant - klasse MC2
  • Diederick Schelfhout - klasse MC3
  • Patrick Muylaert - klasse MC4
  • Niels Verschaeren - klasse MC5

Website organisator: http://www.paracycling.eu/

Website Parantee-Psylos: https://www.parantee-psylos.be/activiteiten/de-ronde-in-vlaanderen

COPYRIGHT foto's: SWpix.com/SimonWilkinson