Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Jako en Parantee-Psylos verlengen samenwerking

Nieuws Voor clubs 18 december 2019

Parantee-Psylos heeft haar partnership met Jako verlengd. Het sportmerk blijft de Parantee-Psylosclubs ondersteunen en steekt het team van Parantee-Psylos van om bij de 200 mensen volledig in het nieuw. “Jako is een sportmerk voor álle sporters.”

Parantee-Psylos vernieuwde haar look & feel en dus was het voor onze sportfederatie ook belangrijk om dat door te trekken in onze kledij. Heel wat mensen zetten zich non-stop in voor G-sport. Of het nu is vanuit een vrijwilligersfunctie of als medewerker, samen vormen wij één groot team. Parantee-Psylos wou dat graag in de kijker zetten en vond bij Jako een loyale partner die helemaal op dezelfde golflengte zit”, aldus directeur Jessica De Smet.

Heel wat mensen zetten zich non-stop in voor G-sport. Of het nu is vanuit een vrijwilligersfunctie of als medewerker, samen vormen wij één groot team en dat mag met de nieuwe kledij in de verf gezet worden (Jessica De Smet, directeur Parantee-Psylos)

“Uiteraard is JAKO sowieso een sportmerk voor alle sporters. Onze missie is de nummer 1-referentie te zijn voor alle teamsporten, of het nu gaat om valide personen of personen met een beperking. Iedereen wordt in onze filosofie betrokken”, onderstreept Jan Jacobs, algemeen directeur van de JAKO-vestiging in Lier. “Eigenlijk wordt de kernboodschap van onze slogan WE ARE TEAM zelfs nog meer benadrukt door de G-sportgemeenschap, waar oprechtheid, dankbaarheid en groepsgevoel veel meer naar buiten komen. Net dat willen we extra in de verf zetten door deze mensen mooie, functionele en uniforme teamuitrusting te verschaffen, waarmee ze de teamspirit die ze al belichamen, ook zichtbaar kunnen maken voor de buitenwereld. Zo kunnen ze als hecht team fraai gekleed toekomen op de talrijke sportevenementen die ze organiseren.”

De teamspirit van G-sporters willen wij zichtbaar maken voor de buitenwereld (Jan Jacobs, CEO JAKO in Lier).

De Parantee-Psylosclubs kunnen al jaren terecht bij Jako voor een uitstekende clubuitrusting. Die samenwerking wordt verlengd! Jan Jacobs: “We voelen ons enorm gecharmeerd dat Parantee-Psylos ons gekozen heeft om een officieel partnership aan te gaan. We beschouwen dit als een bevestiging van de ondersteuning die we al heel lang geven aan G-sporters. Dankzij ons ruime matenaanbod, dat zich uitstrekt van de kleinste kindermaat tot de grootste volwassenenmaat, kan elke atleet trendy gekleed gaan in een outfit die hem of haar als gegoten past.”

Onze clubs genieten van een stevige korting bij JAKO, lees hier alles over de clubvoordelen bij JAKO.


Ook een persoonlijke link tussen JAKO en G-sport

JAKO koestert zelfs een eigen verhaal i.v.m. de G-Sport. Annemie Peeters, sinds tien jaar verantwoordelijk voor de boekhouding in onze vestiging in Lier, is de trotse moeder van Maarten Poels (33), die in 2017 in Keulen wereldkampioen G-judo werd in level 2 van zijn gewichtsklasse.

“Voor die schitterende prestatie is Maarten ook in de bloemetjes gezet door de stad Mechelen,” vertelt Annemie. “Hij hield er zelfs de bijnaam ‘de beer van DAIS’ aan over,” laat ze niet na er met een glimlach aan toe te voegen. “DAIS is een onafhankelijke vzw en gezellige sportclub waar mensen met een beperking kunnen sporten op hun niveau. De sportclub is lid van Parantee-Psylos vzw en Special Olympics Belgium.”

De immer goedlachse ‘beer van DAIS’ zelf, die autisme en een leerachterstand heeft, vertelt ons dat judo hem rustig maakt en zijn zelfbeheersing vergroot. “Aanvankelijk mocht ik geen judo doen, maar op latere leeftijd gelukkig wel. Het contact met andere mensen maakt me blij en ik steek er heel wat van op.”

In 2019 werd Maarten vijfde op het EK in Keulen, wederom een knap resultaat. “Alsof het jaar nog niet spannend genoeg was, zal hij in december ook het eerste deel van het examen afleggen om de bruine gordel in de wacht te slepen”, aldus Annemie.

Foto's: Parantee-Psylos/Pavlina Blazkova