Ga naar hoofdinhoud
Score wordt gemeten door scheidsrechter
Terug naar overzicht

Boccia

Kies je doelgroep:

 • Fysieke beperking - Sport zonder rolstoel
 • Fysieke beperking - Sport met rolstoel

Boccia is een paralympische sport die gelijkenissen vertoont met petanque. Boccia wordt beoefend door mensen met een ernstige fysieke beperking aan de werparm en kan individueel, in pair (2 spelers) en in team (3 spelers) gespeeld worden. . Het doel van deze sport is om de lederen speelballen (zes blauwe en zes rode) zo dicht mogelijk bij de witte doelbal, genaamd ’jack’, te gooien of te rollen. De bal kan in het spel gebracht worden met de hand (boven- of onderhands) of met de voet. Indien de sporter niet in staat is om de bal vast te houden of met de voeten te spelen, wordt er gebruikt gemaakt van een goot hulpstuk. In dat geval beweegt een assistent, die het speelveld niet kan zien, de goot op aangeven van de speler. De belangrijkste aspecten zijn tactiek, concentratievermogen en spiercontrole.

 • Boccia is een paralympische sport die gelijkenissen vertoont met petanque. Boccia wordt beoefend door mensen met een ernstige fysieke beperking en kan individueel, in pair (2 spelers) en in team (3 spelers) gespeeld worden. Het doel van deze sport is om de lederen speelballen (zes blauwe en zes rode) zo dicht mogelijk bij de witte doelbal, genaamd ’jack’, te gooien of te rollen. De bal kan in het spel gebracht worden met de hand (boven- of onderhands) of met de voet. Indien de sporter niet in staat is om de bal vast te houden of met de voeten te spelen, wordt er gebruikt gemaakt van een goot hulpstuk. In dat geval beweegt een assistent, die het speelveld niet kan zien, de goot op aangeven van de speler. De belangrijkste aspecten zijn tactiek, concentratievermogen en spiercontrole.

 • Boccia is een paralympische sport die gelijkenissen vertoont met petanque. Boccia wordt beoefend door mensen met een ernstige fysieke beperking aan de werparm en kan individueel, in pair (2 spelers) en in team (3 spelers) gespeeld worden. Het doel van deze sport is om de lederen speelballen (zes blauwe en zes rode) zo dicht mogelijk bij de witte doelbal, genaamd ’jack’, te gooien of te rollen. De bal kan in het spel gebracht worden met de hand (boven- of onderhands) of met de voet. Indien de sporter niet in staat is om de bal vast te houden of met de voeten te spelen, wordt er gebruikt gemaakt van een goot hulpstuk. In dat geval beweegt een assistent, die het speelveld niet kan zien, de goot op aangeven van de speler. De belangrijkste aspecten zijn tactiek, concentratievermogen en spiercontrole.

Starten met competitie?

Laat je classificatie bepalen.

Meer info

Nieuws

Traject ledenwerving - voor jouw club?
Oproep Voor clubs Over clubs Gezocht/gevraagd Community
20 okt. 2022 Atletiek Badminton Basketbal Tai Chi Aquafitness Sherborne Boksen Keusporten Darts Roeien Schaatsen Fitness Yoga Duiken Wandelen Waterski Volleybal Triatlon Taekwondo Reddend zwemmen Klimmen Kajak Handbal Golf Torbal Goalbal Curling Showdown Karate Padel Rugby Korfbal Tennis Schieten Petanque Bowling Hockey Zeilen Gymnastiek Paardrijden Judo Skiën en Snowboarden Ijshockey Dansen Bocce Voetbal Capoeira Omnisport Jiu-Jitsu Tafeltennis Boccia Boogschieten Wielrennen Zwemmen
G-sport Vlaanderen speelt met nieuw logo in op evolutie van G-sport in Vlaanderen
Nieuws
29 jun. 2022 Sherborne Boksen Keusporten Darts Roeien Schaatsen Fitness Yoga Duiken Wandelen Waterski Volleybal Triatlon Taekwondo Reddend zwemmen Klimmen Kajak Handbal Golf Torbal Goalbal Curling Showdown Karate Padel Rugby Korfbal Tennis Schieten Petanque Bowling Hockey Zeilen Gymnastiek Paardrijden Judo Skiën en Snowboarden Ijshockey Dansen Bocce Voetbal Capoeira Omnisport Jiu-Jitsu Tafeltennis Boccia Boogschieten Wielrennen Zwemmen Atletiek Badminton Basketbal

Activiteiten

Boccia speeldag 2
Fysieke beperking - Sport zonder rolstoel Fysieke beperking - Sport met rolstoel
30 nov. 2022 Wetteren
Francis in actie
Fysieke beperking - Sport met rolstoel
2 dec. - 14 dec. 2022 Rio de Janeiro
Classificatie boccia
Fysieke beperking - Sport met rolstoel
14 jan. 2023 Gent
Boccia Vlaams Kamp. Individueel
Fysieke beperking - Sport met rolstoel
11 feb. - 12 feb. 2023 Gent

Resultaten & verslagen

 • Sporthal Ogierlande

  Boccia Belgisch Kamp. Team & Pair

  Boccia 14 mei 2022
 • Sporthal De Rode Loop

  Boccia Belgisch Kamp. Individueel

  Boccia 23 apr. 2022
 • Sport Vlaanderen Brasschaat

  Boccia Vlaams Kamp. Team & Pair

  Boccia 5 mrt. 2022
 • Sport Vlaanderen Gent

  Boccia Vlaams Kamp. Individueel

  Boccia 12 feb. 2022
 • Sporthal De Rode Loop

  Boccia Belgisch Kamp. Individueel

  Boccia 18 dec. 2021
 • Sport Vlaanderen Brasschaat

  Boccia Vlaams Kamp. Team & Pair

  Boccia 7 mrt. 2020
 • Sport Vlaanderen Gent

  Boccia Vlaams Kamp. Individueel

  Boccia 15 feb. 2020
 • Sporthal Den Aks

  Boccia Memorial Kenneth Verwimp

  Boccia 25 jan. 2020