Ga naar hoofdinhoud
Score wordt gemeten door scheidsrechter
Terug naar overzicht

Boccia

Kies je doelgroep:

 • Fysieke beperking - Sport zonder rolstoel
 • Fysieke beperking - Sport met rolstoel

Boccia is een paralympische sport die gelijkenissen vertoont met petanque. Boccia wordt beoefend door mensen met een ernstige fysieke beperking aan de werparm en kan individueel, in pair (2 spelers) en in team (3 spelers) gespeeld worden. . Het doel van deze sport is om de lederen speelballen (zes blauwe en zes rode) zo dicht mogelijk bij de witte doelbal, genaamd ’jack’, te gooien of te rollen. De bal kan in het spel gebracht worden met de hand (boven- of onderhands) of met de voet. Indien de sporter niet in staat is om de bal vast te houden of met de voeten te spelen, wordt er gebruikt gemaakt van een goot hulpstuk. In dat geval beweegt een assistent, die het speelveld niet kan zien, de goot op aangeven van de speler. De belangrijkste aspecten zijn tactiek, concentratievermogen en spiercontrole.

Bekijk de tekstversie van de sporttakvideo boccia

 • Boccia is een paralympische sport die gelijkenissen vertoont met petanque. Boccia wordt beoefend door mensen met een ernstige fysieke beperking en kan individueel, in pair (2 spelers) en in team (3 spelers) gespeeld worden. Het doel van deze sport is om de lederen speelballen (zes blauwe en zes rode) zo dicht mogelijk bij de witte doelbal, genaamd ’jack’, te gooien of te rollen. De bal kan in het spel gebracht worden met de hand (boven- of onderhands) of met de voet. Indien de sporter niet in staat is om de bal vast te houden of met de voeten te spelen, wordt er gebruikt gemaakt van een goot hulpstuk. In dat geval beweegt een assistent, die het speelveld niet kan zien, de goot op aangeven van de speler. De belangrijkste aspecten zijn tactiek, concentratievermogen en spiercontrole.

 • Boccia is een paralympische sport die gelijkenissen vertoont met petanque. Boccia wordt beoefend door mensen met een ernstige fysieke beperking aan de werparm en kan individueel, in pair (2 spelers) en in team (3 spelers) gespeeld worden. Het doel van deze sport is om de lederen speelballen (zes blauwe en zes rode) zo dicht mogelijk bij de witte doelbal, genaamd ’jack’, te gooien of te rollen. De bal kan in het spel gebracht worden met de hand (boven- of onderhands) of met de voet. Indien de sporter niet in staat is om de bal vast te houden of met de voeten te spelen, wordt er gebruikt gemaakt van een goot hulpstuk. In dat geval beweegt een assistent, die het speelveld niet kan zien, de goot op aangeven van de speler. De belangrijkste aspecten zijn tactiek, concentratievermogen en spiercontrole.

Starten met competitie?

Laat je classificatie bepalen.

Meer info

Nieuws

Twee lopers bij zonsondergang
Nieuws Voor clubs
11 jan. 2023 Tai Chi Aquafitness Sherborne Boksen Keusporten Darts Roeien Schaatsen Fitness Yoga Duiken Wandelen Waterski Volleybal Triatlon Taekwondo Reddend zwemmen Klimmen Kajak Handbal Golf Torbal Goalbal Curling Showdown Karate Padel Rugby Korfbal Tennis Schieten Petanque Bowling Hockey Zeilen Gymnastiek Paardrijden Judo Skiën en Snowboarden Ijshockey Dansen Bocce Voetbal Capoeira Omnisport Jiu-Jitsu Tafeltennis Boccia Boogschieten Wielrennen Zwemmen Atletiek Badminton Basketbal
Boccia-speler Francis Rombouts samen met begeleidster en coach tijdens het WK boccia
Nieuws Topsport
9 dec. 2022 Boccia
G-sport Vlaanderen speelt met nieuw logo in op evolutie van G-sport in Vlaanderen
Nieuws
29 jun. 2022 Sherborne Boksen Keusporten Darts Roeien Schaatsen Fitness Yoga Duiken Wandelen Waterski Volleybal Triatlon Taekwondo Reddend zwemmen Klimmen Kajak Handbal Golf Torbal Goalbal Curling Showdown Karate Padel Rugby Korfbal Tennis Schieten Petanque Bowling Hockey Zeilen Gymnastiek Paardrijden Judo Skiën en Snowboarden Ijshockey Dansen Bocce Voetbal Capoeira Omnisport Jiu-Jitsu Tafeltennis Boccia Boogschieten Wielrennen Zwemmen Atletiek Badminton Basketbal

Activiteiten

bocciaspeelster mikt door de goot
Fysieke beperking - Sport met rolstoel
22 apr. - 23 apr. 2023 Antwerpen
bocciaspeelster kijkt richting het veld met enkele ballen
Fysieke beperking - Sport met rolstoel
13 mei 2023 Hooglede
twee bocciaspelers bekijken een wedstrijdsituatie
Fysieke beperking - Sport zonder rolstoel Fysieke beperking - Sport met rolstoel
24 mei 2023 Wetteren
Boccia Memorial Kenneth Verwimp
Fysieke beperking - Sport met rolstoel
18 nov. - 19 nov. 2023 Meerhout

Resultaten & verslagen

 • Sporthal De Rode Loop

  Boccia Vlaams Kamp. Team & Pair

  Boccia 18 mrt. 2023
 • Sport Vlaanderen Gent

  Boccia Vlaams Kamp. Individueel

  Boccia 11 feb. 2023
 • Sporthal Ogierlande

  Boccia Belgisch Kamp. Team & Pair

  Boccia 14 mei 2022
 • Sporthal De Rode Loop

  Boccia Belgisch Kamp. Individueel

  Boccia 23 apr. 2022
 • Sport Vlaanderen Brasschaat

  Boccia Vlaams Kamp. Team & Pair

  Boccia 5 mrt. 2022
 • Sport Vlaanderen Gent

  Boccia Vlaams Kamp. Individueel

  Boccia 12 feb. 2022
 • Sporthal De Rode Loop

  Boccia Belgisch Kamp. Individueel

  Boccia 18 dec. 2021
 • Sport Vlaanderen Brasschaat

  Boccia Vlaams Kamp. Team & Pair

  Boccia 7 mrt. 2020