Dankbaar namen wij afscheid van onze directeur Jessica: “Dit was deugddoend en ontroerend mooi”
Op 30 juni nam G-sport Vlaanderen in schoonheid afscheid van directeur Jessica De Smet, die een nieuwe uitdaging zocht en vond. De collega’s en bestuurders van G-sport Vlaanderen organiseerden met ‘The Last Dance’, een informeel en gezellig avondfeest in zaal Lumière in Lokeren als blijk van dank voor die 24 prachtige jaren waarin Jessica de organisatie mee op sleeptouw nam en G-sport sterker op de kaart zette. “Het was een schitterend afscheidsfeest: ontroerend mooi en ongelooflijk deugddoend om dit met zoveel mensen uit ons G-sportnetwerk te kunnen vieren. Ik ben nog aan het nagenieten!”
Voor mensen, met mensen, tussen mensen, dat is wat voor Jessica centraal staat in haar job. “Het is waarom ik al die jaren met hart en ziel voor de G-sportorganisatie gewerkt heb en tegelijk de reden waarom ik voor mijn nieuwe job kies (nvdr: kinesitherapeut in een woonzorgcentrum).”
Jessica bedankte in haar speech de grote groep van fantastische vrijwilligers, actief in sportclubs of rechtstreeks verbonden aan G-sport Vlaanderen: “Zonder het samenspel met hen zouden we geen bruisende federatie hebben!” Verder richtte ze ook een warm en hartelijk dankjewel aan de bestuurders en collega’s - ook de voormalige van VLG, Parantee, Parantee-Psylos - en de collega’s van andere sportfederaties, LHF en BPC. Dat (voormalige) paralympiërs haar kwamen uitwuiven, deed haar veel plezier. Zelfs de top van Sport Vlaanderen en het kabinet sport waren vertegenwoordigd. “Ik koester de mooie woorden en de appreciatie die mij te beurt vielen en zal dankzij de uitgeprinte foto’s de vele herinneringen kunnen ophalen.”
Steven Van Beylen neemt de directeursfakkel over
De nieuwe directeur van G-sport Vlaanderen vonden we in de eigen organisatie. Steven Van Beylen neemt de fakkel van Jessica over. Steven was van 2008 tot nu topsportcoördinator binnen de organisatie, en heeft veel goesting in deze nieuwe stap, en richtte zich op het avondfeest met een mooie boodschap tot Jessica: “Je hebt de continue veranderingen binnen het G-sport landschap steeds omarmd en iedereen rondom je gemotiveerd om mee te evolueren”, zei Steven.“Je gaf aan ons, als werknemers van G-sport Vlaanderen, de autonomie om ons takenpakket zelf uit te werken en mee te sturen waardoor we professioneel zijn blijven groeien. Je stond ook voor ons, als persoon, met je voelsprieten steeds klaar om te ondersteunen waar nodig. Die combinatie maakte van jou een unieke leider die we voor altijd in ons hart zullen blijven dragen.”
Je hebt je medewerkers altijd de kans gegeven om zelf te groeien in hun taak en een organisatie uitgebouwd die op zichzelf sterk staat. En dat is wellicht je grootste verdienste. (Voorzitter Stef Dehantschutter)
Voorzitter Stef Dehantschutter, die erbij was toen Jessica in 1998 bij de toenmalige Vlaamse Liga Gehandicaptensport kwam solliciteren, sprak donderdag de menigte toe met dankbare woorden voor Jessica. "Je groeide uit tot een autoriteit in de G-sport, een kennisbaken dat zijn gelijke niet heeft. Maar, je hebt je kennis steeds gedeeld. Je hebt je medewerkers altijd de kans gegeven om zelf te groeien in hun taak en een organisatie uitgebouwd die op zichzelf sterk staat. En dat is wellicht je grootste verdienste en maakt dat we de toekomst van G-sport Vlaanderen met vertrouwen tegemoet kunnen zien.”
The Last Dance?
The Last Dance van Jessica De Smet, werd een afscheidsevenement dat qua naam z’n inspiratie vond bij de gelijknamige Netflix-documentaire over Michael Jordan en zijn laatste seizoen bij de Chicago Bulls. Nog één keer wilde Jordan kampioen spelen. De documentaire toont de weg naar succes in al zijn facetten. Daarin blijkt al meteen het grote belang van een sterke leider op en naast het veld. Iemand die inspireert, iemand met een geweldige drive, die tegelijk alle andere spelers op en naast het veld rond zich meekrijgt in hetzelfde verhaal. Jessica maakte van G-sport Vlaanderen een ‘kampioenenploeg’, een organisatie met heldere missie en visie die er staat als een huis, en non-stop het beste van zichzelf geeft voor G-sporters. Met een collegagroep, bestuurdersploeg en netwerk dat betrokken is, en aan hetzelfde zeel trekt. Samen brengen we mensen met een beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening aan het sporten of bewegen. Non-stop.