Ga naar hoofdinhoud
Man-Kei To in actie

Man-Kei To

Badminton

WH1 elite

Man-Kei To, Kiki voor de vrienden, raakte in 2007 betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Ze liep een dwarslaesie op en is sindsdien verlamd in haar benen. Kiki studeerde kinesitherapie en wist meteen welke revalidatie haar te wachten stond.

Na een lange periode van herstel vond Kiki een job die haar lag en vanaf dan zocht ze naar een voor haar geschikte sport. Met een verleden in tennis, zocht ze vooral binnen de wereld van de racketsporten en zo kwam ze in 2013 terecht bij de Badmintonclub in Herne, die een aanbod hebben voor personen met een beperking.

In 2018 won Kiki drie medailles op het Europees kampioenschap: zilver in het dames dubbel, brons in het enkelspel en brons in het gemengd dubbel. Die prestaties openden deuren en nu kan ze internationaal aan heel wat toernooien deelnemen. Ook in Azië, waar Kiki haar roots liggen. Haar ouders komen uit Hongkong, maar begonnen een horecazaak in Ninove, die ze tot drie jaar geleden runden.

De badmintonspeelster, die getraind wordt door coaches van Badminton Vlaanderen, nam in 2022 deel aan het wereldkampioenschap en pakte er voor het eerst in haar carrière een WK-medaille: samen met de Turkse Emin Seckin won ze zilver in het dames dubbelspel.

Topprestaties

  • Brons - EK badminton Rodez (FRA) 2018 - enkel