Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Man-Kei To pakt brons op het wereldkampioenschap G-badminton in Thailand

Topsport 24 februari 2024

Onze landgenote Man-Kei To heeft op het wereldkampioenschap rolstoelbadminton in Pattaya (Thailand) een bronzen medaille in het enkelspel behaald. In de halve finale verloor ze met een driesetter van de thuisspeelster Sujirat Pookkham, de vice-paralympisch kampioen.

Voor het eerst in haar carrière stond Man-Kei To in de halve finale van een wereldkampioenschap in het enkelspel, nadat het toernooi erg voortvarend verliep tot en met de kwartfinales. Met de Thaise Pookkham stond in de halve finale een absolute wereldtopper aan de andere kant van het net. Zij is meervoudig wereldkampioen en pakte nog zilver op de Spelen in Tokyo. Bovendien had zij het thuispubliek achter zich.

Pookkham ging dan ook stevig van start in de eerste set en Man-Kei To moest al snel achtervolgen. De set werd door onze landgenote met een beter gevoel afgesloten, maar eindigde op 21-12. Met meer agressiviteit begon Man-Kei To aan set twee en ze bouwde een mooie voorsprong uit, die de Thaise op haar beurt niet kon goedmaken. Met 14-21 zette Kiki de bordjes terug gelijk. In een allesbeslissende derde set zagen we het scenario van set één: Pookkham begon scherper en kwam al vroeg op voorsprong. Na een time-out kwam onze landgenote terug in haar spel, maar de wedstrijd ging naar Thailand met 21-12, 14-21, 21-11.

Het wereldkampioenschap G-badminton in Pattaya eindigt voor Man-Kei To zo met een bronzen medaille. In het gemengd dubbelspel werd ze samen met haar dubbelpartner Jaime Aranguiz (CHI) uitgeschakeld in de kwartfinales.

Raadpleeg hier de resultaten en beelden van Man-Kei To op het WK G-badminton.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven