Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Praktijkdag

Fotoverslag

75 deelnemers verzamelden in de Sportoase in Leuven. Trainers, begeleiders of professionelen die werken met personen met psychische kwetsbaarheid, autisme en/of verstandelijke beperking maakten er kennis met nieuwe beweegtrends en kregen de kans om informeel ervaringen uit te wisselen rond aangepaste sport- en beweegvormen in de club.

In totaal waren 18 Parantee-Psylosclubs vertegenwoordigd en 16 niet-aangesloten organisaties. Zes CANO-organisaties jeugdzorg hadden in de voormiddag een intervisiemoment en sloten in de namiddag aan bij de workshops.

Hieronder vind je de syllabi van de verschillende sessies en enkele foto's. Alle foto's van de Praktijkdag vind je hier.

SYLLABI

ULTIMATE FRISBEE (document 1/document 2)
Charlotte Bruns - Ghent Ultimate Frisbee

PARKOUR
- wordt nog aangevuld

Niels Van Santen - Sporttechnisch coördinator parkour Gymfed, bestuurder en lesgever Flow De Gand.

BOOMKLIMMEN

Wil je boomklimmen gebruiken in de praktijk, maar heb je (nog) niet de juiste skills om zelf de installaties te bouwen?
Vraag gerust meer informatie aan Avontuurlijk Natuurlijk - Sam Collin
Sam bouwt routes op die één of meerdere dagen gebruikt kunnen worden.
Wil je zelf de technieken aanleren? Doe de opbouw mee en leer mee.

Zelf materiaal aankopen? Vraag informatie aan Sam.
Op de website van de klimgrepen vind je al heel wat: https://www.monkeyhardware.com

Sam Collin - Avontuurlijk Natuurlijk

PILATES
Katina McCulloch - Grace Leuven, Accredited Exercise Physiologist" (Exercise and Sport Science Australia) en rehabilitatie pilates instructeur met een master in “exercise physiology” van de Universiteit van Sydney en een master in aangepaste fysieke activiteit van de KULeuven. Zij is eveneens houder van een diploma in rehabilitatie pilates bij het wereldvermaard opleidingsinstituut Polestar Pilates.

LEEUWENTOREN
Stefaan Vanoplynes, leerkracht zesde leerjaar en ontwerper Leeuwentoren, gegeven door Thomas Botterman (Parantee-Psylos)

DOE-JITSU
Veronique Dewaet, VTS-Initiator Ju-Jitsu, Regent Lichamelijke Opvoeding en 4de dan Kokodo Ju-Jutsu (erkende stijlgroep van de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw).


R
UNNING PERFORMANCE
Roel Bruegelmans - personal coach uithoudingssporten, trainer A afstandslopen

SENIOROBICS
Mini-syllabus mogen we, op vraag van de lesgever, niet digitaal verspreiden. Indien je dat wil, kan je een papieren versie aanvragen bij Lore Schaut.
Marlies Van Audenhove, Sportwerk Vlaanderen

Op de Praktijkdag zetten we nieuwe beweegtrends in de kijker. Trainers, begeleiders of professionelen die werken met personen met psychische kwetsbaarheid, autisme en/of verstandelijke beperking nemen er deel aan sportieve workshops en krijgen de kans om informeel ervaringen uit te wisselen rond aangepaste sport- en beweegvormen in de club.

Hieronder vind je het programma terug, een omschrijving vind je onderaan. Elke deelnemer krijgt de kans om te proeven van 4 workshops: twee voor en twee na de middag. Hiervoor geef je op het inschrijfformulier je voorkeuren door. We vragen je ook om je reservekeuze op te geven in het geval je eerste keuze volzet is.

Deelname aan de praktijkdag kost € 75 voor leden van Parantee-Psylos, € 95 voor niet-leden. Studenten betalen € 45. Inschrijven kan via de link tot 24 oktober en is definitief na betaling van het inschrijfgeld op BE74 0682 3627 0607 met vermelding 'praktijkdag + naam'. Annulering na 4 november wordt niet terugbetaald. (Bekijk de affiche)

8u30-9u15

ONTHAAL

Uur

Arena 1

Arena 2

Vechtsportzaal

Polyvalente zaal

Outdoor

09u15-09u30

welkom/opstart

09u30-10u40

frisbee

parkour

pilates

boomklimmen

10u40-10u45

Wisselpauze

10u45-12u00

frisbee

parkour

pilates

boomklimmen

12u00-13u10

Middagpauze

13u10-14u25

leeuwentoren

running performance

doe-jitsu

seniorobics

boomklimmen

14u25-14u35

Wisselpauze

14u35-15u50

leeuwentoren

running performance

doe-jitsu

seniorobics

15u50

Afronding

Datum

  • 8 november 2019
  • 08:30 - 16:15

Locatie

Sportoase Philipssite
Philipssite 6
3001 Leuven

Toon op Google Maps

Organisator

G-sport Vlaanderen