Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Jeugdsportfeest 2022

Omnisport

Bekijk hier de foto's van het jeugdsportfeest 2022 in Zwijnaarde

Bekijk hier de Engie aftermovie van het jeugdsportfeest 2022

Een leuke sportdag voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar met:

  • Een fysieke beperking (roller of stapper)
  • Een verstandelijke beperking
  • Autisme én normale begaafdheid

Deze sportdag wordt georganiseerd door G-sport Vlaanderen in samenwerking met de sportdienst van Gent en met de steun Sport Vlaanderen.


SPORTPROGRAMMA

We starten om 10u met het startmoment. Middagpauze vindt plaats om 12u45 en de laatste sportblok start om 14u.

Onderaan de pagina meer informatie over de verschillende sporten

FUNMOMENT

Tijdens het uitgebreid middaggedeelte heb je naast de sportactiviteiten de mogelijkheid om iets helemaal anders te beleven. FUN, sport en muziek en beleving staan dan volledig centraal!


OUDERS

Op het jeugdsportfeest organiseren we naar goede gewoonte ook een activiteit voor de ouders, zodat ook zij actief kunnen bezig zijn terwijl zoon of dochter aan het sporten is. Ouders krijgen hier bij inschrijving nieuws over en kunnen ter plaatse steeds terecht bij de ouderstand.

BIJSCHOLING

Op het Jeugdsportfeest voorzien we ook voor trainers en begeleiders een aangepast reisprogramma. Kom er alles te weten over ICP-Move, een laagdrempelige bewegingsmethode aan de hand van kleuren en pictogrammen. Interesse? Ontdek hier alle info en schrijf je in!


VERVOER

Als er problemen zijn om er te geraken, contacteer ons tijdig en wij helpen je met veel plezier!


INFO EN INSCHRIJVEN

Inschrijven op voorhand is verplicht via de link.

Deelnemen aan deze topdag kost je maar €8, inclusief lunchpakket en een tussendoortje. Inschrijven na 15 oktober kost €10. Ook ouders kunnen op voorhand of ter plaatse een lunchpakket bestellen aan 5 euro.

UITLEG SPORTEN

Rugby

Rugby is een teamsport waarin iedereen zijn plaats heeft. De speler wordt fysiek en mentaal uitgedaagd en heeft de kans om zijn verschillende vaardigheden te tonen.

Dans

Na een opwarming worden er hippe dansjes aangeleerd, waarbij de nadruk vooral ligt op het maken van plezier en beweging. We sluiten af met een stretching om tot rust te komen.

Voetbal

Bij een auti-voetbalploeg willen we kinderen met autisme, die graag voetballen, de kans geven om dit aan te leren bij een professionele voetbalclub. Voetbal is een spel en plezier beleven komt op de eerste plaats. We hechten veel belang aan het sociaal-emotioneel welbevinden van de kinderen. Bij auti-voetbal voorzien we specifieke begeleiding aangepast aan de behoeften van de kinderen, dit door o.a.:

  • Vaste trainers
  • Kleine groepjes
  • Voorspelbaarheid
  • Visualisatie

Zitvolleybal

In deze sport wordt gebruik gemaakt van rompstabiliteit en spierkracht om al zittend de bal over het net te krijgen. Dit doe je in team, wat deze leuke sport een uitdagende ervaring maakt.

Rolstoelbasketbal

Leer hoe je vlot over het veld kan bewegen en hoe je de bal kan shotten. Als deel van een team sta je er niet alleen voor en werk je samen om je doel te bereiken.

Rolstoeltennis

Maak kennis met rolstoeltennis, misschien wel makkelijker dan je zou vermoeden. Tijdens de sessie leer je reeds de basistechnieken van de slagen en hoe te bewegen naar een aankomende bal. Schrijf je in voor je eerste tennis rally.

Martial Arts

Martial Arts - CCS is een zelfverdedigingssport die door iedereen kan beoefend worden en dit in competitie als op recreatief niveau, het zelfvertrouwen van elke persoon kan door deze trainingen op een hoger niveau getild worden wat niet onbelangrijk is voor personen met een beperking.

Circus

In het circus kan niemand alles, maar iedereen kan iets! Onder dat motto nemen we onze circuskoffer mee en gaan we met verschillende zaken aan slag: jongleren, bordjes draaien, flowerstick, acrobatie... We werken aan de fijne en grove motoriek, laten de deelnemers zelf veel ontdekken en zorgen voor de nodige dosis fun!

Datum

  • 23 oktober 2022
  • 10:00 - 16:00

Locatie

Sporthal Hekers
Ter Linden 29, 9052 Zwijnaarde
9052 Zwijnaarde

Toon op Google Maps

Contactpersoon

Lore Schaut lore.schaut@gsportvlaanderen.be 09 243 11 72

Sport

Organisator

G-sport Vlaanderen
Sportdienst Gent

Prijs

€8 (na 15 oktober €10)