Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Bijscholing Jeugdsportfeest: ICP Move als methode voor jouw (jeugd)training

Omnisport

Op zoek naar een manier om les te geven aan een diverse doelgroep of om jouw opwarming of trainingskern vorm te geven? Dan kan ICP Move zeker goede inspiratie geven!

Voor wie is de bijscholing?

Trainers en begeleiders van sporters met een beperking in gelijk welke doelgroep die interesse hebben om dit concept te leren kennen en toe te passen, met een gamma aan oefenstof.

Wat zie je op de bijscholing?

Aan de hand van het ICP model (zie hieronder) gaan we samen met jullie we aan de slag d.mv. het aanbieden van verschillende praktijk sessies. Hierbij maak je gebruik van eigen ontworpen matten, toepasbaar voor zowel lopers, als zittend aan tafel als rolstoel en Kay walkers gebruikers.

Al vlug ga je merken dat je met éénzelfde methode, onderricht kan geven, samen aan een differentiële groep. Je krijgt oefenstof mee naar huis die je kan toepassen, gericht op kleuren, pictogrammen waar beweging en differentiatie centraal staat. Je kan het toepassen in verschillende sporttakken, binnen je opwarming of je trainingssessie en voor verschillende doelgroepen en leeftijden.

" Ik wist niet zo goed wat de inhoud ging zijn, het is ook een nieuw systeem, maar ik ben zeer blij dat we geweest zijn naar deze bijscholing. We hebben er vele ideeën van opgestoken! "

(deelnemer bijscholing ICP move op jeugdsportfeest 2022)

Wat is ICP-move?

ICP-move geeft je als trainer of sportbegeleider handvaten om jouw sportles nog beter af te stemmen op kinderen en jongeren met een beperking. De methode maakt gebruik van kleuren en pictogrammen om zo structuur te brengen in jouw uitleg. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met rood en blauw als rechts en links, waarbij polsbandjes een visueel houvast bieden. Daarnaast worden er ook matten met pictogrammen gebruikt om zo bewegingen nog makkelijker aan te leren. ‘Rechtervoet één stap naar voor” wordt dan ‘Rode voet op de zon plaatsen”, wat voor kinderen die moeite hebben met communicatie en complexe instructies veel meer structuur zal bieden. Er is binnen ICP-move enorm veel ruimte voor variatie, pro- en regressies, waardoor elke les opnieuw uitdagend en leuk kan opgebouwd worden. De methode wordt momenteel al toegepast in sportclubs, scholen en zorgsettings, en kan zo een overkoepelend structureel houvast bieden voor zowel de sporters als de trainers die in meerdere settings actief zijn.

Inschrijven?

Inschrijven kan via de link tot en met 15 oktober. Inschrijven kost 15 euro voor clubs van G-sport Vlaanderen en erkende Leuvense clubs. Andere clubs betalen 20 euro.


Datum

  • 22 oktober 2023
  • 10:30 - 12:30

Locatie

Sportcomplex Kessel - Lo
Stadionlaan 4, 3010 Kessel - Lo
3010 Kessel - Lo

Toon op Google Maps

Contactpersoon

Lore Schaut lore.schaut@gsportvlaanderen.be 09 243 11 72

Sport

Organisator

G-sport Vlaanderen

Prijs

Betalend