Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Introductiesessie ICP-move (Kortrijk)

Op zoek naar een manier om les te geven aan een diverse doelgroep of om jouw opwarming of trainingskern vorm te geven? Dan kan ICP-move zeker goede inspiratie geven! Binnen het project ‘Color Your Moves’ biedt G-sport Vlaanderen in samenwerking met ICP-move VZW in 2024 een aantal gratis introductiesessies aan.

Voor wie is de introductiesessie?

Trainers en begeleiders van sporters met een beperking in om het even welke doelgroep die interesse hebben om dit concept te leren kennen en toe te passen, met een gamma aan oefenstof.

Wat kan je verwachten van de introductiesessie

Aan de hand van de ICP-move methode gaan we samen met jullie we aan de slag d.mv. het aanbieden van verschillende praktijk sessies. Hierbij maak je gebruik van eigen ontworpen matten, toepasbaar voor zowel lopers, als zittend aan tafel als rolstoel en Kay walkers gebruikers.

Al snel ga je merken dat je met éénzelfde methode diverse lessen kan vormgeven, en dat je dankzij de methode een zeer diverse groep toch samen kan laten sporten. Je krijgt oefenstof mee naar huis die je meteen kan toepassen in verschillende sporttakken, binnen je opwarming of je trainingssessie en voor verschillende doelgroepen en leeftijden.

Wat is ICP-move?

ICP-move geeft je als trainer of sportbegeleider handvaten om jouw sportles nog beter af te stemmen op kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. De methode maakt gebruik van kleuren en pictogrammen om zo structuur te brengen in jouw uitleg. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met rood en blauw als rechts en links, waarbij polsbandjes een visueel houvast bieden. Daarnaast worden er ook matten met pictogrammen gebruikt om zo bewegingen nog makkelijker aan te leren. ‘Rechtervoet één stap naar voor” wordt dan “Rode voet op de zon plaatsen”, wat voor kinderen die moeite hebben met communicatie en complexe instructies veel meer structuur zal bieden. Er is binnen ICP-move enorm veel ruimte voor variatie, pro- en regressies, waardoor elke les opnieuw uitdagend en leuk kan opgebouwd worden. De methode wordt momenteel al toegepast in sportclubs, scholen en zorgsettings, en kan zo een overkoepelend structureel houvast bieden voor zowel de sporters als de trainers die in meerdere settings actief zijn.

Praktische details

Datum: 13 september 2024, 17:00 - 19:00

Locatie: Bad Godesberglaan 22, 8500 Kortrijk

Inschrijven?

Inschrijven kan via deze link tot en met 10 september 2024. Deelname is gratis.

Meteen de volledige opleiding volgen? Dat kan ook! Alle informatie vind je via deze link.

Datum

  • 13 september 2024
  • 19:00 - 21:00

Locatie

Sporthal Lange Munte
Bad Godesberglaan 22, 8500 Kortrijk
8500 Kortrijk

Toon op Google Maps

Contactpersoon

Silke De Waelle silke.dewaelle@gsportvlaanderen.be 0472 28 00 96

Organisator

G-sport Vlaanderen
ICP-move VZW

Prijs

Gratis