Ga naar hoofdinhoud

Tekstversie portretvideo Laurens Devos

Ik vind het belangrijk om aan sport te doen om een gezonde levensstijl te hebben en ook door mijn beperking is het belangrijk voor mij om mijn zwakke spieren steeds te trainen om van mijn zwakte, een sterkte te maken.

De Paralympische Spelen is een van de grootste evenementen in de sportwereld. Dat waren mijn eerste spelen in Rio en toen won ik ook nog eens een gouden medaille, dus dat was echt een ongeloofelijk gevoel in Rio.

Voor een coach vind ik het persoonlijk belangrijk dat hij jou steeds kan blijven motiveren. Omdat dat soms wel moeilijk is om de motivatie te vinden in bepaalden fasen in je carrière.

Ik heb hemiplegie, een hersenverlamming aan de rechterkant door zuurstoftekort bij de geboorte. Wat maakt dat ik minder stabiliteit en kracht heb langs de rechterkant. Ik ben daar leren mee omgaan omdat mensen niet in mij geloofden, dat ik een hoog niveau zou halen in mijn sport.

Dat zette me eigenlijk wel aan om elke dag hard te werken, om te bewijzen aan die mensen dat ik het wel kan behalen. Dus ik blijf elke dag hard werken om het tegendeel te bewijzen.