Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Topdemonstraties G-sport op de Kangoeroebeurs

17 maart 2022

Op 11 en 12 maart vond in Waregem Expo na twee jaar opnieuw de Kangoeroebeurs plaats, dé zorgbeurs voor kinderen en jongeren met een beperking en hun netwerk. Op vrijdag konden bezoekers zich wagen aan de uitdagende proeven van onze Camionette Cup. Op zaterdag waren er op onze sportvloer vier topdemonstraties te zien.

"Het genot dat je haalt uit een aangepaste sport is enorm groot. CP-voetbal is mijn belangrijkste hobby omdat ik op mijn niveau kan voetballen, vroeger kon ik dat niet.” - CP-voetballer Sebbe Schepens

Onze sportvloer werd op zaterdag geopend door Dansanders, zij geven danslessen aan kleuters en kinderen met een beperking. De lessen hebben een terugkerende opbouw. Iedereen die wou, kon aansluiten bij de sessie dans en omnisport. Er werd gerold, gekropen, gedanst, maar vooral veel plezier gemaakt!

Dansanders op de Kangoeroebeurs
Dansanders op de Kangoeroebeurs

Na de middagpauze maakten de CP-voetballers van FC Rooigem zich klaar om een topdemonstratie te geven. Eén van hen is Sebbe Schepens, hij vindt het belangrijk dat hij zijn sport kan tonen aan de beursbezoekers. “Het is goed dat wij onze sport mogen demonstreren omdat de Kangoeroebeurs een heel groot publiek bereikt. Op deze manier kunnen we misschien jongeren uit Gent aantrekken om ook CP-voetbal te spelen. Zo wordt de sport ook bekender in Vlaanderen. Het is belangrijk voor de promotie van de sport.”

Om 14u werden de voetballen ingeruild voor bokshandschoenen. Want dan was het tijd voor een unieke demonstratie kickboks door Kick-West. Bij de club uit Wingene kan je onbeperkt Kickboksen, iedereen op zijn niveau en met persoonlijke begeleiding. De kickboksers zetten hun beste beentje voor en demonstreerden hun low-kicks, high-kicks en uppercuts aan de geïnteresseerde aanwezigen. Afsluiten deden ze met enkele wedstrijdjes op het scherpst van de snee.

Demonstratie Kickboks
Demonstratie Kickboks

De dag werd afgesloten door BC Waregem, een jonge club die heel hard inzet op G-badminton. Voor de West-Vlaamse club is badminton in een G-sportclub een kans op je talenten te ontplooien en een toffe plaats om sportvrienden te maken. Binnen de club ben je omringd door mensen die rekening houden met je beperking en die vooral kijken naar jouw mogelijkheden. BC Waregem is alvast heel enthousiast om nieuwe leden aan te werven!

Op de Kangoeroebeurs kon je op onze stand de verschillende mogelijkheden binnen G-sport ontdekken en een aangepaste sport vinden op jouw maat! Twijfel je nog om de stap te zetten? CP-voetballer Sebbe geeft zijn tip mee. “Ik zou er sowieso vol voor gaan, zeker omdat de mogelijkheden er zijn. Het genot dat je haalt uit een aangepaste sport is enorm groot. CP-voetbal is mijn belangrijkste hobby omdat ik op mijn niveau kan voetballen, vroeger kon ik dat niet.”

Wil je zelf G-sport beleven op jouw manier? Bekijk dan hier de mogelijkheden

Bekijk alle foto's van de Kangoeroebeurs hier

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven