Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Tjörven ontmoet marathonidool op Virtual Games

1 juni 2020

Traditiegetrouw staan in mei de Special Olympics op het programma. De lockdown zorgde ervoor dat deze niet door konden gaan. Als alternatief werden een reeks uitdagingen opgesteld en aangeboden aan de bijna 20.000 sporters met een verstandelijke beperking. Voor Tjörven Delhaye van Somival dé kans om samen te sporten met marathontopper Bashir Abdi.

"Somival zou met 12 atleten aan de Special Olympics deelnemen. Jammer genoeg besliste het coronavirus er anders over", opent Lucien De Bels van Parantee-Psylos-club Somival. "Als vervangingen werden er wel virtuele games georganiseerd. Daareen namen ook enkele van onze atleten deel. Een onderdeel daarvan waren ook ontmoetingen met bekende valide sporters. Zo kreeg Tjörven Delhaye de kans om naast zijn idool, marathonloper Bashir Abdi, op de piste te komen."

Het leverde hem ook een reportage op Sporza (bekijk de reportage hier, Tjörven komt aan bod vanaf 7'20") op. Daarin dicht Abdi Tjörven een mooie marathontoekomst toe. "Ik heb veel respect voor deze toppers, dat ze zo gemotiveerd blijven en zo hard werken. Dat geeft mij op mijn beurt motivatie", aldus Abdi.

BEETJE ZENUWACHTIG

De hoogste tijd om Tjörven aan het woord te laten. Hij was er al bij op vele Special Olympics in België en onder andere ook op de World Summer Games in 2015 in Los Angeles. "Uiteraard was ik wel een beetje zenuwachtig. Ik kende Bashir alleen van tv. Om hem dan te kunnen ontmoeten is wel super natuurlijk", steekt Tjörven van wal. "We kregen de tijd om wat te babbelen en hebben dan ook een tweetal kilometers samen gelopen. Hij gaf me enkele tips en positieve commentaar. Totnogtoe liep ik al een halve marathon, maar dankzij de aanmoedigingen van Bashir ga ik nu volop voor de marathon."

Samen sporten met Bashir Abdi was super.

"Na afloop waren al de reacties die ik kreeg heel positief. Ook vanuit de club kreeg ik enkele felicitaties. Tijdens de lockdown ben ik blijven lopen zodat de conditie wel in orde is op dit moment. Ik hoop dat de crossen en G-wedstrijden in het najaar doorgaan, dat zou fijn zijn.”

Clubfiche Somival

Sport

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven