Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Parantee-Psylos werkt samen met 29 partnerfederaties

19 februari 2021

Net zoals elk jaar bevroeg Parantee-Psylos de partnerfederaties. 25 van de 29 sportfederaties vulden de bevraging in. Bij 21 sportfederaties komen de cijfers uit het databestand, de overige vier hebben info opgevraagd bij de clubs. We komen uit op 4655 geregistreerde G-sporters waarvan 4624 via een aangepast databestand. Drie andere partnerfederaties hebben aangegeven in 2021 werk te maken van een aangepast databestand. We kijken er naar uit!

(IETS) MINDER LEDEN, MEER CLUBS

Heel wat federaties rapporteren een daling van het aantal leden. 80% van de federaties met een opmerkelijke daling geven aan dat het niet kunnen organiseren van activiteiten door corona een impact heeft. Er zijn bij deze 25 federaties 444 clubs gekend die een G-werking hebben. Dat is een stijging met meer dan 15% op twee jaar tijd.

13 federaties gaven aan in 2020 voldoende op G-sport te hebben ingezet. Zo startte Judo Vlaanderen met een tijdelijk online G-training voor alle G-judoka’s, ontwikkelde Basketbal Vlaanderen promotiemateriaal en maakte de Vlaamse Atletiekliga een mooi promotiefilmpje om haar G-atleten te motiveren om te blijven bewegen.

55% heeft naast de uitgebreide communicatie rond de corona maatregelen ook G-sportinfo verspreid naar haar clubs. Zwemfederatie Vlaanderen en Gymnastiekfederatie Vlaanderen ontwikkelden een splinternieuwe G-sportnieuwsbrief.

80% van de federaties bleef de info op de website updaten en zorgt ervoor dat G-sport een plaats krijgt.

G-SPORT IN BELEIDSPLAN

Er werd in 2020 hard gewerkt aan de nieuwe beleidsnota voor 2021-2024. Meer dan 75% van de geantwoorde federaties geeft aan ook G-sportdoelstellingen en/of acties te hebben opgenomen in dit nieuwe beleidsplan. We zijn er klaar voor om onze partnerfederaties verder te ondersteunen en begeleiden bij de uitbouw van de G-werking!

Overzicht van onze partnerfederaties
Overzicht van goede praktijkvoorbeelden

Geregistreerde G-sporters – januari 2020

Tabel waar de federaties zich bevinden qua aanbod

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven