Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Onderzoek naar G-sport in Coronatijden

24 april 2020

Had jij je ingeschreven voor een G-jogging, handbikerace of paratriatlon? Voor de AG Antwerp 10 Miles of de Ronde van Vlaanderen Cyclo? Mis je dit evenement nu het niet doorgaat omwille van de corona-maatregelen? Of loop, fiets of wandel je je uitgestelde evenement nu virtueel?

Onderzoekers verbonden aan de KU Leuven, UGent en VUB willen nagaan wat evenementensporters doen om het gemis naar hun evenement op te vangen. Blijven ze actief, nemen ze deel aan virtuele challenges en digitale evenementen en/of hopen ze dat het evenement later op het jaar alsnog georganiseerd zal worden? Wens je mee te doen aan de bevraging? Surf dan snel naar: http://tiny.cc/7wtmnz.

Eerder werd al een kortlopend onderzoek uitgevoerd naar de impact van corona en de lockdown maatregelen op het sport- en beweeggedrag van de Vlaming. Via een online bevraging in samenwerking met Het Laatste Nieuws konden de onderzoekers meer dan 15.000 Vlamingen bevragen over het sportgedrag voor en tijdens de corona-crisis, de sportvoorkeur en de sociale kenmerken van de sportactieven en sport-inactieven. Dat leverde enkele verrassende resultaten op. Lees de resultaten over het profiel van de corona-sporter op de site van Sport Vlaanderen.

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven