Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Move it! XL: eindelijk terug samen sporten

1 oktober 2021

Afgelopen woensdag was het eindelijk terug zover. Meer dan 300 sporters schreven in voor Move it! XL. De eerste herfsteditie van onze sportdag voor mensen met een psychische kwetsbaarheid was een voltreffer met veel zweet, zon tussen de regenbuien en vooral veel blije gezichten van mensen die opnieuw samen konden sporten én plezier maken.

In totaal zakten 17 organisaties van Lommel tot Eeklo af naar Mechelen. Zij kregen een mooi pallet van sport- en beweegactiviteiten op maat voorgeschoteld gaande van speedminton over highland games tot tchouckball. Alle sessies werden begeleid door gekwalificeerde lesgevers, sommigen onder hen hadden ook de kwalificatie 'bekende Vlaming'. Zo nam G-sportambassadeur en peter van Parantee-Psylos Filip Meirhaeghe, in een vorig leven olympisch medaillewinnaar én nu bondscoach mountainbike, acht groepen op sleeptouw met de mountainbike om het mooie domein van De Nekker te verkennen. Tenniscoryfee Sabine Appelmans leerde enkele groepen hoe de betere backhand te slaan en G-topsportster Kiki To begeleidde enkele sessies badminton.

Een heel fijne dag in de Nekker met Parantee-Psylos en dit na ongeveer 20 maanden elkaar niet meer live te kunnen zien. Bedankt! (Patrick, supervrijwilliger, op ,de foto samen met Carine)"

Naast de vele sporters en begeleiders waren we ook meer dan tevreden om eindelijk ook weer onze topvrijwilligers aan de slag te kunnen zien. Zij zorgden er meer voor dat de eerste herfsteditie van Move it! XL, noodgedwongen uitgesteld omwille van de gekende redenen, een topeditie werd.

In de namiddag kregen we ook nog bezoek van een delegatie van Mechelen. Naast Burgemeester Alexander Vandersmissen en Schepen van Sport Abdrahman Labsir kwam ook Piet den Boer, ex-voetballer bij KV Mechelen en G-sportambassadeur van stad Mechelen, langs. Hij overhandigde de trofee aan de 'hardste trappers', de winnaars van een wedstrijd die een hele dag liep op het opblaasbare voetbalveldje aan het onthaal waar de snelheid van elk schot op het voetbaldoel gemeten werd.


Activiteiten

Topsporters

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven