Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

Gezond sporten is...

22 december 2021

...Eerste hulp kunnen bieden!

Helaas kan het soms eens mislopen op of naast het sportveld of de sportmat en komen we in aanraking met (lichte) verwondingen en blessures. In zo’n situatie is het van groot belang dat je eerste hulp kan bieden aan de persoon in kwestie, gebruik makend van het juiste materiaal aanwezig in de sportclub.

Gezond Sporten helpt je sportclub hier graag bij!

Als sportclub aangesloten bij Parantee-Psylos kan je een EHBO-koffer bestellen bij EHBO-koffer.nl waarbij je geniet van 10% korting door gebruik te maken van de kortingscode ‘gezond-sporten’. Deze koffer bevat alle aanbevolen verzorgingsmaterialen, een ondersteunende kijkwijzer om het verzorgingsmateriaal optimaal te gebruiken en een handige poster met de meest voorkomende letsels en de eerste hulp die hierbij moet bieden. Koop je koffer nu op https://www.ehbo-koffer.be/bestellijst/ehbo-op-de-sportclub/ of scan de QR-code!

Gezond Sporten biedt in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool en het Rode Kruis een e-learning ‘Eerste hulp in de sportclub’ aan zodat iedere medewerker, trainer, sporter of vrijwilliger in een sportclub EHBO zou kunnen bieden indien nodig. Hoe meer mensen dit kunnen, hoe beter! In deze e-learning komen volgende zaken aan bod: algemene informatie eerste hulp, reanimeren & defibrilleren, EHBO voor de meest voorkomende letsels in de sportcontext en technieken om een slachtoffer te verplaatsen. Hierbij ontvang je een erkend bijscholingsattest van de Vlaamse Trainersschool! Schrijf je in voor de e-learning op https://www.sport.vlaanderen/VTS-Bijscholing?activiteitId=106275# of scan de QR-code!

Scan de QR-code of neem een kijkje op https://gezondsporten.be/thema/ehbo-in-de-sportclub om meer te weten te komen over EHBO in de sportclub!

Deel dit artikel

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven