Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

G-wielrenners op de virtuele Lotto Zesdaagse van Vlaanderen-Gent: “Versterkt groepsgevoel”

Topsport 17 november 2020

De Lotto Zesdaagse van Vlaanderen-Gent is elk jaar een hoogtepunt voor onze toppers in het G-wielrennen, die normaal in een viertal reeksen meedoen. Dit jaar is dat niet anders, ’t is te zeggen: onze renners nemen initiatief en doen mee met de virtuele challenge. “Dit versterkt het groepsgevoel en prikkelt de competitiviteit.”

De virtuele Zesdaagse gaat als volgt: renners krijgen de kans om zes dagen aan een stuk virtueel rondjes te rijden in het Gentse Kuipke. Alles verloopt in duo, zoals tijdens de echte Zesdaagse. De deelnemers moeten elke dag een minimum aantal ronden verzamelen, ze krijgen dus een dagelijks opgelegde afstand. Op dag 1 is dat 25 kilometer, waarna het oploopt tot 66 op de slotdag oftewel 400 virtuele ronden. Fietsen kan buiten of op de rollen. Wie er niet in slaagt om zijn dagelijkse kilometers te rijden, valt af.

Drie G-wielrenners op de piste
G-renners namen de afgelopen jaren telkens deel aan de Zesdaagse

De toprenners vormden op eigen initiatief drie ploegen. “Zij zagen de oproep in de media en polsten via whatsapp”, zegt Remko Meeusen, ligatrainer G-wielrennen bij Parantee-Psylos. “Iedereen is in deze periode sowieso al erg gedreven en gemotiveerd op training, maar dit soort initiatieven versterkt het groepsgevoel en prikkelt de competitiviteit. Het is leuk dat ze meedoen.”

Een van de G-renners die meedoet is Tim Celen, met zijn ploeg Kemp Sports Para-cycling. “In deze periode is het toch een leuke challenge om met andere renners mee te doen. We blijven geprikkeld. Niels Verschaeren en ik vormen een duo en houden zo nauw contact”, zegt Tim. “De organisatoren hebben dit goed bekeken en bieden een mooi alternatief aan.”

Welke topsporters nemen deel?

  • Tim Celen en Niels Verschaeren met Ploeg Kemp Sports Paracycling
  • Griet Hoet en Anneleen Monsieur met Ittakestwototandem
  • Ewoud Vromant en Diederick Schelfhout met The Rudy's Project

Het virtueel G-sportklassement:

Nood aan inspiratie om jezelf fit te houden en te blijven bewegen? Bekijk onze overzichtspagina met tips.