Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

G-sporter Martijn na eerste materiaalnamiddag: “Ik heb veel bijgeleerd, ik hoop nu beter en sneller te wheelen.”

G-sport Vlaanderen wil zo veel mogelijk personen op weg helpen naar een sportaanbod op maat. En daarbij is aangepast materiaal essentieel. Daarom organiseren we tien materiaalnamiddagen G-atletiek in 2022 en 2023. Het doel? Sporters met het juiste (lees: op maat afgestelde) materiaal aan het sporten krijgen, elk op zijn/haar niveau. G-sporter Martijn was erbij tijdens de eerste sessie: “Ik heb veel bijgeleerd over mijn houding, de juiste afmetingen en het materiaal. Ik hoop nu beter en sneller te wheelen.”

De materiaalnamiddagen zijn twee uur durende sessies waar je enerzijds advies en informatie krijgt van experten rond positionering, afstelling en onderhoud van materiaal. Maar waar je ook de mogelijkheid krijgt om te proeven van lopen of wheelen. En dit onder de deskundige begeleiding van ligatrainer Mieke Van Thuyne.

“Ook al is het maar eens proberen, je merkt meteen of je het leuk vindt of niet. En als je het leuk vindt, zetten ze je meteen op weg naar de juiste technieken, sportmogelijkheden en materiaal." - Martijn Dillen

Iedereen met een fysieke beperking die wil starten met lopen (blades/ortheses) of wheelen is van harte welkom. Martijn is zeventien jaar en fervent G-sporter. De Antwerpenaar is reeds actief in rolstoeltafeltennis, zwemmen en G-atletiek, waar hij sinds kort wheelt. Op termijn wil hij doorgroeien in G-atletiek en daarom was de materiaalnamiddag van G-sport Vlaanderen een logische keuze. “Ik nam deel aan de materiaalnamiddag om meer info te krijgen over het materiaal en op die manier beter en sneller te worden in het wheelen. Het zou leuk zijn om door te groeien en zo ver mogelijk te geraken”, vertelt Martijn.

Wheeler wordt afgesteld op materiaalnamiddag G-atletiek
Wheeler wordt afgesteld op materiaalnamiddag G-atletiek

Op elk niveau

Martijn is relatief nieuw in de atletiekwereld en ontdekte onder andere meer over een correcte houding, afmetingen en soort handschoenen. Maar ook atleten met een vraag over hun materiaal en/of onderhoudsvraag kunnen op deze woensdagnamiddagen langskomen. Daarnaast staan de sessies ook open voor trainers, coaches en orthopedisten, al dan niet samen met een atleet, om samen kennis te delen.

G-sport Vlaanderen gelooft sterk dat dit concept iedereen (recreatief of competitief) vooruit kan helpen om op zijn/haar niveau van G-atletiek te genieten. Samen willen we een kennisplatform uitbouwen waar sporters, omkadering en experten door kennis te delen, elkaar én de sport vooruit helpen.

Martijn raadt alvast elke (toekomstige) G-sporter aan om deel te nemen aan de materiaalnamiddagen. “Ook al is het maar eens proberen, je merkt meteen of je het leuk vindt of niet. En als je het leuk vindt, zetten ze je meteen op weg naar de juiste technieken, sportmogelijkheden en materiaal”, besluit Martijn enthousiast.

Krijg de laatste nieuwsberichten direct in je inbox

Inschrijven