Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

G-renners pakken twee tijdritmedailles, mentale boost voor WK

10 augustus 2019

De balans staat op twee medailles voor de Vlaamse G-renners op de Para-cycling World Cup in Baie-Comeau (Canada). Griet Hoet (B) en Anneleen Monsieur (pilote) wonnen zilver in de tijdrit, op vijf seconden van goud. Ewoud Vromant (C2) reed naar brons. Hieronder lees je waarom onder meer deze medaillewinnaars een mentale boost krijgen met oog op het WK.

“Het was geen makkelijke tijdrit, want er zat redelijk wat klimmen in”, zegt Griet Hoet, die erg tevreden is over haar wedstrijd. “We doen anderhalve minuut beter dan vorig jaar en zitten nu erg kort bij de Britten. We weten niet waar we die vijf seconden lieten liggen. We hebben nu super veel zin in het WK.” Griet Hoet en Anneleen Monsieur reden de 28,35km tijdrit in 42:34.47, goed voor zilver. De Polen volgen op 1 minuut 20 seconden na hen voor het brons.

Ook Ewoud Vromant reed een dijk van een tijdrit. Hij haalde brons in 28:08.73 na de Australiër Darren Hicks en de Canadees Tristen Chernove. Hij kent ook meteen zijn grote concurrenten voor het WK en kreeg een mentale boost voor wat nog komt. “De vorm is nog niet helemaal zoals het moet zijn, maar dit is veelbelovend voor het WK. Ook met oog op Tokio 2020 geeft dit een goed gevoel want het parcours daar is vergelijkbaar met deze omloop.”

In de klasse C3 reed Kris Bosmans naar een negende plaats, Diederick Schelfhout werd tiende. Milan Thomas (slechtziend) reed op de tandem met zijn piloot Bert Scheirlinckx naar een 13e tijd bij de herentandems. Niels Verschaeren (C5) werd achtste. In de team relay reed Jonas Van de Steene (H4) samen met Christophe Hindricq (H2) en Jean-François Deberg (H3) naar een vijfde plek. Ze verloren de sprint om plaats vier tegen de Fransen.

Op de openingsdag reed Tim Celen (T2) op zijn driewieler naar een mooie vierde plaats. Het was zijn eerste tijdrit na zijn knieoperatie, een erg sterke prestatie en ook voor hem een mentale opsteker met oog op wat nog allemaal komt. Jonas Van de Steene kende materiaalpech voor zijn tijdrit en kon niet starten. Handbiker Maxime Hordies, aangesloten bij de Ligue Handisport Francophone, toonden nogmaals zijn topvorm. Hij pakte zilver in de tijdrit.