Ga naar hoofdinhoud
Terug naar overzicht

EK G-wielrennen: deze acht renners trekken op titeljacht!

Nieuws Topsport 23 mei 2022

Van 26 tot en met 29 mei 2022 wordt in Oostenrijk het Europees kampioenschap G-wielrennen georganiseerd. Voor het eerst staan de renners van Paralympic Team Belgium aan de start. "Als ik kijk naar de resultaten van de afgelopen weken, schat ik onze kansen hoog in."

Coach Remko Meeusen blikt vol vertrouwen vooruit naar het Europees Kampioenschap in Oostenrijk. Hoewel er op het EK sportief gezien geen punten voor de landenklassementen (belangrijk met oog op bijvoorbeeld de Spelen in Parijs) te rapen vallen, blijft het natuurlijk een prestigieus evenement. Want wie wil er nu niet het ganse jaar in de witte-blauwe trui met gouden sterretjes rijden? Bovendien is het een belangrijke test met oog op het wereldkampioenschap van deze zomer in Baie-Comeau, Canada (11-14 augustus).

"Gezien de resultaten van de voorbije twee weken, schat ik ieders kansen hoog in", zegt Meeusen. "Het parcours is uitdagend, want heuvelachtig, en technisch, wat weer een andere dimensie zal geven aan de koers. Alle renners hebben een zeer goede vorm te pakken en dus is er veel mogelijk."

Het is nog maar de tweede editie van het Europees kampioenschap, en de eerste met deelname van Belgen. Op donderdag en vrijdag staan de tijdritten op het programma. Op zaterdag en zondag rijden dezelfde renners de wegritten.

Volg de renners: alle informatie (programma, resultaten...) over het EK G-wielrennen vind je op deze webpagina.