Ga naar hoofdinhoud

Fondsen voor G-sportclubs

Is jouw sportclub op zoek naar financiële middelen voor projecten, evenementen... Informeer je dan ook even bij de onderstaande fondsen van private en commerciële partners! (Check ook het overzicht van andere mogelijke subsidiebronnen voor je G-sportclub!)

Ontdek de tijdelijke projectoproepen

#BeInclusive EU Sport Awards 2023 (deadline 28/09)

Deze award heeft als doel om de beste projecten in het kader van sport en inclusie te belonen en extra in de kijker te plaatsen. Er zijn 3 categorieën en in iedere categorie zijn er 3 winnaars van een geldprijs.

Ontdek er alles over

Projectoproep JEZ! brengt Vlaanderen in beweging (deadline 02/10)

Het JEZ! Fonds zoekt projecten met en voor jongeren, van 6 tot 21 jaar. Het Fonds gaat op zoek naar plezierige, meeslepende projecten die het gevoel van engagement aanwakkeren, sociale banden smeden en de solidariteit stimuleren.

Projecten die de veerkracht, positiviteit en creativiteit van jongeren in de verf zetten of die jongeren de noodzakelijke duw in de rug geven om zich verder te ontwikkelen. Het kan gaan om fysieke, sportieve, culturele, artistieke of sociale,... activiteiten.

De projecten spitsen zich toe op een concreet doel en als dat doel bereikt wordt mag dat gevierd worden.

Lees er hier alles over

Op Erasmus met je sportclub -of federatie (deadline 04/10)

Vijf organisaties uit de sportsector kunnen in 2023 of 2024 met een delegatie naar het buitenland trekken. Daar krijgen ze nieuwe inzichten over de werking van en wisselen ze uit met een andere Europese sportvereniging.

Ontdek meer over het Erasmusproject

Provinciale streekfondsen

In verschillende Vlaamse provincies is er een streekfonds die lokale projecten extra steun geeft. Regelmatig wordt er een projectoproep gelanceerd. Bekijk zekere eens of jouw organisatie voldoet aan de voorwaarden. Thema's als beweging, jongeren, inclusie, solidariteit en sociaal engagement staan vaak centraal in de projectoproepen.

Hier vind je alle informatie over het Streekfonds West-Vlaanderen.
Hier vind je meer info over het Limburgse streekfonds, Een Hart voor Limburg.
Oost-Vlaamse organisaties kunnen terecht bij het Streekfonds Oost-Vlaanderen.


Stichting ENGIE: geeft jongeren vleugels

De Stichting ENGIE maakt van de integratie van kinderen en jongeren door middel van sport, onderwijs en cultuur haar prioriteit. Elk jaar begeleidt en ondersteunt ze projecten die een impact hebben op tienduizenden kinderen in Brussel, Wallonië en Vlaanderen.

 • Check of jouw project voldoet aan de negen selectiecriteria
 • Dien je dossier in en raadpleeg daarvoor deze tips & tricks van ENGIE
 • Het partnerschap duurt een jaar. Na die 12 maanden wordt het geëvalueerd en indien mogelijk verlengd.

Meer informatie kan je raadplegen op deze webpagina van Stichting ENGIE

ENGIE is al jaren trouwe partner van Paralympic Team Belgium en G-sport Vlaanderen.

Nationale Loterij sponsort evenementen

De nationale Loterij, partner van Paralympic Team Belgium en G-sport Vlaanderen, sponsort jaarlijks ook ruim 1.300 evenementen. G-sportclubs kunnen doorlopend een aanvraag voor ondersteuning indienen via deze webpagina van de Nationale Loterij. De vijf basisvoorwaarden zijn:

 • Het evenement vindt plaats in België.
 • Het doelpubliek van het evenement mag niet minderjarig zijn.
 • Het evenement en de voorgestelde return moeten passen binnen de marketing-en sponsorstrategie van de Nationale Loterij. Het evenement of de activiteit moet een bijdrage leveren aan het imago en de commerciële objectieven van de Nationale Loterij en haar merken.
 • De Nationale Loterij krijgt exclusiviteit als sponsor uit de sector van de kansspelen en de sportweddenschappen.
 • Het dossier moet je uiterlijk vier maanden voor de datum van het evenement indienen.
logo Lotto

Nike Community Fund

Is jouw G-sportclub of vereniging in Antwerpen, Limburg of Vlaams-Brabant begaan met kwetsbare jongeren, dan kan je tot max. 6.000€ steun aanvragen bij Nike Community Fund. Dit fonds wil drempels die jongeren ervaren (door kansarmoede, culturele verschillen, taal- en leerachterstand, gedrags- of psychische problemen, fysieke of verstandelijke beperking...) om te sporten wegwerken.

 • Voor verenigingen en clubs (vzw, ngo) uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant
 • Projecten die kwetsbare kinderen en jongeren (tot 21 jaar) willen aanzetten tot bewegen/spelen/ sporten.
 • Partnerschappen tussen sport - en andere verenigingen en -initiatieven worden aangemoedigd.

Meer informatie kan je raadplegen op deze pagina van de Koning Boudewijnstichting.

Pidpa: een hart voor G-sport

Onder de slogan 'mensen in beweging' ondersteunt Pidpa G-sportevenementen. Wanneer aan de voorwaarden is voldaan, levert Pidpa een financiële ondersteuning met van maximum van 1.000 euro per G-sportinitiatief (en 2 initiatieven/gemeente/jaar). Op hun website vind je meer details.